Gemeente start kapwerken voor nieuwe kmo-zone

Hier komt de nieuwe KMO-zone.
Laenen Hier komt de nieuwe KMO-zone.
Een aannemer start binnenkort de werken voor de omvorming van de voormalige stortplaats in Schoten tot kmo-zone. Voor de grond gesaneerd kan worden, moet het kleine bos gekapt worden. De kmo-zone zou klaar zijn in 2023. Groen voerde er recent nog actie. Zij zien er liever een speelbos.

Tot begin jaren 80 was het terrein op de hoek van de Sluizenstraat en de Hoogmolendijk nog een stortplaats. Meer dan drie decennia lang werd hier het huishoudelijk afval van de Schotenaren gestort. Het afval werd vermalen en uitgespreid op een aanpalend terrein. 

De gemeente broedt al jaren op de plannen voor de oude stortplaats op de hoek van de Sluizenstraat en de Hoogmolendijk. Ze sloot een tweetal jaren geleden een publiek-private samenwerking met het aannemersconsortium VMA-Cordeel. De bedoeling is dat er naast een nieuwe kmo-zone ook een nieuw recyclagepark komt én een gebouw voor de technische dienst.

Binnenkort starten de eerste werken op het terrein en wordt het groen gekapt. Het gaat dan vooral om de Japanse duizendknoop, een echte woekerplant. 

De bomen die gekapt worden, zullen op een andere plaats weer aangeplant worden. Het oude stortafval wordt afgegraven en op het terrein zelf verplaatst. Het wordt verpakt in een afgesloten ‘zak’, afgedekt met aarde en vormt een 20 meter hoge groene berm als buffer tussen de toekomstige kmo-zone en het natuurreservaat Wijtschot. 

 De trage weg die de Patappeltorenweg verbindt met de Sluizenstraat blijft behouden.

Op deze plaats komt de nieuwe kmo-zone.
Laenen Op deze plaats komt de nieuwe kmo-zone.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.