Extra middelen gaan naar renovatie Gelmelenhof en forumgebouwen

Het Gelmelenhof, dat ooit dienst deed als politiekantoor.
Foto De Scheirder Het Gelmelenhof, dat ooit dienst deed als politiekantoor.
De gemeente Schoten krijgt een cadeautje van 5,7 miljoen euro vanuit Vlaanderen. Dat geld gaat onder meer naar de renovatie van het gelmelenhof.

Het geld komt er omdat de Vlaamse overheid de helft van de zogenaamde ‘responsabiliseringsbijdrage’ voor de betaling van de ambtenarenpensioenen overneemt én ze de gemeenten extra budget geeft omwille van hun open ruimte. Geld dat volgens burgemeester Maarten De Veuster (N-VA) meer dan welkom is. “We kunnen het geld zeker gebruiken, want we blijven investeren in onze gemeente”, aldus de burgervader. “Zo worden onder meer onze plannen voor de facelift van het centrum concreter met de renovatie van het Gelmelenhof en de forumgebouwen. Het prijskaartje voor het project om van de site één functioneel geheel te maken, bedraagt momenteel zo’n 7,5 miljoen euro. Dat kunnen we dus grotendeels betalen met deze extra middelen.”

De bedoeling is dat de eerste werken aan het Gelmelenhof in 2020 al starten. Daar moet op termijn de academie een plaats krijgen. In de forumgebouwen komt onder meer een theaterzaal en een foyer. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.