Erfgoedkippenproject valt in de prijzen

De erfgoedprijs werd uitgereikt op de algemene vergadering van de cultuurraad. V.l.n.r.: schepen voor Cultuur en Erfgoed Charlotte Klima, winnaar Christof Victor (midden) en voorzitter erfgoedraad Gie Bresseleers (rechts).
Dienst Communicatie Schoten De erfgoedprijs werd uitgereikt op de algemene vergadering van de cultuurraad. V.l.n.r.: schepen voor Cultuur en Erfgoed Charlotte Klima, winnaar Christof Victor (midden) en voorzitter erfgoedraad Gie Bresseleers (rechts).
Dinsdagavond 3 december won een Schotens kippenproject de erfgoedprijs. In het Kasteel van Schoten reikte de algemene vergadering van de cultuurraad de titel uit aan Christof Victor en Paul Vandenbussche, die zeldzame kippenrassen kweken. 

Al meer dan twintig jaar kweken Christof en Paul uit eigen interesse verschillende zeldzame rassen pluimvee als de Brugse Vechter, de Izegemse koekoek en de Antwerpse Baardkriel. Het project gebeurt op het levend erfgoedterrein in het park van Schoten. Ze willen dit levend erfgoed ondersteunen en promoten om het meer kenbaarheid te geven. Hun droom is om de kippen zodanig te kweken dat ze een kip-weggeef-dag kunnen organiseren, net zoals dat nu ook al gebeurt met batterijkippen. Op die manier zou het duo iedere Schotenaar een stukje levend erfgoed kunnen bezorgen.

Frisse wind

De keuze voor het erfgoedkippenproject was voornamelijk toe te schrijven aan het vernieuwende aspect: “Voordien waren de winnaars vooral roerend of onroerend erfgoed. Hier gaat het om levende wezens. Het erfgoedkippenproject doet dan ook een frisse wind waaien binnen het Schotense erfgoedlandschap”, verklaart Charlotte Klima, schepen voor cultuur en erfgoed. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.