Collega gevonden? Dat is een Bongobon waard

BOUWBEDRIJF GEEFT BOOST AAN ZOEKTOCHT NAAR WERKVOLK

Cis en Marianne Van Aperen met een deel van het personeel van Bouwwerken Vermeiren.
Foto RV/Bouwerken Vermeiren Cis en Marianne Van Aperen met een deel van het personeel van Bouwwerken Vermeiren.
Bouwwerken Vermeiren is naarstig op zoek naar zeven extra bouwvakkers. De zoektocht loopt echter wat stroef en daarom schakelt de directie het eigen personeel in. Wie een goede arbeider kan overtuigen om bij Vermeiren te komen werken, krijgt een Bongobon van 200 euro.

Bouwwerken Vermeiren uit Schoten bestaat 40 jaar met huidige zaakvoerders Marianne en Cis Van Aperen aan het roer. Marianne kwam in 2008 het bedrijf versterken. Cis Van Aperen uit Meerle draait al dertig jaar mee. Het bedrijf boert goed en daar knelt nu net het schoentje.


"We hebben momenteel een vijftigtal arbeiders en zeven bedienden in dienst", vertellen Marianne en Cis Van Aperen.


"We hebben zeker niet de ambitie om een megabedrijf te worden, want het familiale karakter met persoonlijk contact is ons heel dierbaar. Maar toch zullen we een beetje moéten groeien, want om de projecten vlot te kunnen afwerken hebben we echt nood aan extra personeel."


De bouwsector zit in een hoogconjunctuur. "We hebben een goed gevuld orderboek en blijkbaar heel wat trouwe klanten", lacht Cis.

Bouwvakkers 'huren'

"Elke week komen er wel vragen voor projecten van dertig tot zelfs meer dan honderd wooneenheden. Ik wil ze gerust allemaal aannemen, maar dan zullen we toch zeker zeven extra mensen nodig hebben. We hebben twee jonge mensen in opleiding onder de vorm van deeltijds onderwijs en er zijn nog twee stagiairs op komst dit schooljaar. Maar echt vaste arbeiders aanwerven is niet simpel. Waaraan het ligt? Geen idee. Ik heb de indruk dat de bouwopleidingen niet overal even populair meer zijn. Af en toe moet ik zelfs werkkrachten gaan 'huren' bij andere bedrijven. Gelukkig hebben we nauwelijks of geen verloop bij onze trouwe arbeiders en bedienden."

200 euro

Om de zoektocht naar nieuw personeel niet alleen te moeten doen, hebben Marianne en Cis Van Aperen het eigen personeel ingeschakeld. "We dagen onze eigen werknemers uit om werkkrachten mét goesting aan te brengen. Liefst van al gasten die goed kunnen metsen", vertellen Cis en Marianne.


"In ruil daarvoor krijgen ze een Bongobon ter waarde van 200 euro. De voorwaarde is wel dat de nieuwe kracht na zes maanden definitief in dienst blijft. De Kempenaars zijn zeer gewild blijkbaar. We hopen dat onze nieuwe strategie werkt."