Cinema Cabrio al toe aan negentiende editie: reuzenstrandstoel steelt weer de show

De grote strandstoel is een trekpleister aan het Kasteel van Schoten.
Cinema Cabrio De grote strandstoel is een trekpleister aan het Kasteel van Schoten.
In de schaduw van het Kasteel van Schoten is weer een reusachtige strandstoel verschenen, wat betekent dat de organisatie van Cinema Cabrio alweer bezig is met de voorbereidingen van een nieuwe editie. Tussen 12 en 16 augustus wordt er een aantal films in open lucht tentoongesteld. Cinema Cabrio stelt 120 strandstoelen ter beschikking.

Cinema Cabrio is al aan de negentiende editie toe wat wil zeggen dat ze volgend jaar toch een speciale verjaardag hebben te vieren. Het evenement is stilaan een vaste waarde geworden. Ook dit jaar zijn de cultuurdienst en de gemeente Schoten de vaste partners, maar ook heel wat middenstanders doen mee. “De avondfilms zullen een muzikale ontdekkingstocht zijn”, zegt medeorganisator Patrick Beauquesne. “Op maandag 12 augustus gaan we de ballettoer op met GIRL en dinsdag 13 augustus is ‘The House with a clock in his walls’ aan de beurt. Op woensdagavond klinken de overbekende klanken van ‘Bohemian Rhapsody’ en op donderdag wordt de alomgeprezen film ‘De Dirigent’ of in het Engels ‘The Conductor’ vertoond. Een unieke film die geen enkel moeder of zelfs man mag missen op de Antwerpse moederdag. Op vrijdagavond sluit men dan af met de familiefilm ‘Mary Poppins Return’.”

De organisatie bij de reclamezuil die ze ook zelf gemaakt hebben.
Cinema Cabrio De organisatie bij de reclamezuil die ze ook zelf gemaakt hebben.

Nieuw dit jaar is er ook warme dranken aanwezig zullen zijn op vraag van het publiek dat na de film soms liever een warm drankje had dan een koud pintje. “En we denken uiteraard ook aan de kinderen. Voor hen vertonen we van dinsdag tot vrijdag achtereenvolgens ‘Ralph Breaks the Internet’, ‘Pluisje’, ‘Small Foot’ en ‘Louis en de Aliens’. Maar omwille van de veiligheid is er beslist om elke jeugdfilm zowel om 11 als om 14 uur te vertonen en met een maximum capaciteit van slechts 100 toegelaten personen in het kasteel.”

Om zeker te zijn van een plaats, moet men hiervoor zijn zitje reserveren via de website http://www.cinemacabrio.be.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.