Cheetaklas van Campus Kajee beloond voor kennis over Europa

De leerlingen van Campus Kajee mogen zichzelf echte Europakenners noemen.
RV De leerlingen van Campus Kajee mogen zichzelf echte Europakenners noemen.
De Cheetaklas van Campus Kajee is verkozen tot ‘Sterrenklas 2019’. Zij wonnen de online wedstrijd over de Europese Unie voor leerlingen uit de derde graad van het basisonderwijs. De winnaars mogen een jaar lang de titel dragen en mogen ook een uitstapje maken naar Oostende. 

“Sterrenklas is een jaarlijkse wedstrijd die de leerlingen via het internet op een speelse interactieve manier laat kennismaken met de geschiedenis en de werking van de Europese Unie,” zegt Kathleen Helsen, gedeputeerde voor de Europese Samenwerking. 

Om Sterrenklas te kunnen worden, moesten de 11- en 12-jarige leerlingen 5 online opdrachten tot een goed einde brengen. Naast de Europese verkiezingen, kwamen ook de geschiedenis, lidstaten, beslissingen en uitdagingen van de EU aan bod. Per opdracht kregen de leerlingen letters waarmee ze aan het einde een zin konden vormen. Dit jaar was die verborgen boodschap ‘Het jaar van de Europese verkiezingen’. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.