Aantal inbraken daalt weer in Schoten

Lokale Recherche kon voorbije maanden vijf verdachten arresteren

Het aantal feiten daalt weer.
Lokale Politie Schoten Het aantal feiten daalt weer.
De politiezone Schoten kende eind 2018 een piek van het aantal inbraken met bijna 40 feiten per maand, maar 2019 lijkt terug wat rustiger in te zetten. In januari waren er nog maar twaalf feiten. Een aantal verdachten werd de voorbije maanden ook in de boeien geslagen.

De politiezone Schoten trok in het najaar van 2018 aan de alarmbel. In november werden er niet minder dan 36 feiten gemeld. In oktober waren dat er ook al 23 en een maand ervoor nog maar tien. Het was toen het signaal voor de politiediensten om massaal in te zetten op preventie zowel op straat als op sociale media. “Via sociale media en de BIN-netwerken probeerde de politiezone om Schotenaren te sensibiliseren om aandachtig te zijn en verdachte gedragingen onmiddellijk te melden”, zegt Kristel Wouters van de politiezone Schoten. “Sociale controle is en blijft een belangrijk hulpmiddel. Onze mensen zorgden ook voor gratis advies.”

Successen

De inzet van de lokale recherche va de politiezone Schoten wierp al snel zijn vruchten af. Zo pakten de inspecteurs in december een man op die verdacht wordt van verschillende woninginbraken in wijk Koningshof en in januari meldde een alerte buurvrouw vreemde gedragingen bij haar buur wat leidde tot de arrestatie van een Roemeen voor een poging inbraak. Bovendien klisten ze drie mannen die zich verdacht gedroegen in wijk De List.

Piek

Ondertussen lijkt de inbrakenstorm gaan liggen te zijn. Opvallend is ook dat de traditionele inbrakenpiek tijdens de donkere maanden er vorig jaar vroeger was. In oktober 2017 vonden er dertien woninginbraken plaats terwijl er in 2018 24 werden gepleegd. In december 2017 werden er echter nog 32 inbraken geregistreerd in Schoten terwijl einde december 2018 de teller op 20 woninginbraken is gestopt. De Lokale Politie hoopt dat de storm is geluwd, maar blijft alert en aanwezig in het straatbeeld. “Momenteel is het aantal inbraken in de gemeente opnieuw gestagneerd met twaalf inbraken in januari. Elke inbraak is er helaas één teveel, daarom blijft diefstal in woning een belangrijk aandachtspunt voor de Lokale Politie Schoten.”

Eerder deze week boekte de lokale recherche overigens nog een succes, want twee minderjarige dievenbendes werden ook opgerold. Zij hadden het gemunt op oudere dames en hun handtassen. De verdachten verschenen op één na allemaal voor de jeugdrechter.  Het waren ernstige feiten, want een van de slachtoffers verkeerde zelfs even in levensgevaar.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.