38 sociale woningen feestelijk voorgesteld met een frietje

De belangstellenden kregen een lekker frietje.
Foto Dirk Laenen De belangstellenden kregen een lekker frietje.
Op de voormalige locatie van het gemeentelijk zwembad in de Gelmelenstraat werden 38 sociale koopwoningen gebouwd. Die werden gisteren met een frietje en een drankje feestelijk ingehuldigd.

Na de afbraak van het zwembad startte SBK Arro Antwerpen in 2014 met de bouwwerken. Die werden in september vorig jaar afgerond en ondertussen zijn zo goed als alle huizen bewoond", zegt schepen voor Huisvesting Erik Block (CD&V).


Verschillende appartementen zijn aangepast voor betere toegankelijkheid en aanpasbaar wonen. "Zo kunnen de bewoners er in verschillende fasen van hun leven blijven wonen", zegt Anne Vanachter, directeur van Arro Antwerpen. "Alle leefruimtes hebben de hele dag natuurlijk daglicht. De bovenste flats beschikken ook over een groendak."


Er is ook een gemeenschappelijke tuin met een wandelpad. Bezoekers kunnen vlakbij de tuin hun wagen kwijt. In de ondergrondse garage is voor elk appartement een staanplaats.


Tijdens de inhuldiging werd een drieluik van nostalgische foto's onthuld. Aan het zwembad kleven voor veel Schotenaren immers veel herinneringen.


De fotoreeks zal daarom permanent in de inkomhal blijven hangen. (KCS)