Schoolstraat te weinig echte 'schoolstraat'

In Waarschoot is vooral werk aan de winkel in de Schoolstraat. Dat zou het verkeer voor de kinderen van De Lieve en 't Kersenpitje een heel stuk veiliger kunnen maken.

Onze lezers gaven in het Groot Verkeersonderzoek het kruispunt van de Schoolstraat met de Verbindingsweg op als gevaarlijkste punt in Waarschoot. Zowat alle schoolkinderen van het dorp moeten daar passeren en dat zorgt dikwijls voor problemen. De Schoolstraat is een van de toegangspoorten tot het dorp, dus slikt de buurt ook om die reden veel verkeer. Het valt er eigenlijk amper op dat je in een schoolbuurt rondrijdt. "We gaan de Schoolstraat in het voorjaar van 2017 aanpakken", zegt schepen van Mobiliteit Kim Martens (CD&V). "We gaan de straat versmallen en voor zestien extra parkeerplaatsen zorgen. Ook de oversteekplaats aan de Verbindingsweg gaan we veel duidelijker zichtbaar maken. Chauffeurs die voorbij rijden, moeten beter zien dat ze door een schoolbuurt rijden."

Op lange termijn denkt de gemeente er over na om de Verbindingsweg helemaal af te sluiten voor wagens, en daar een fietsstraat of een echte schoolstraat van te maken. "Maar dat kunnen we alleen maar doen als we de verloren parkeerplaatsen uit de Verbindingsweg elders kunnen recupereren. Daarvoor is meer nodig dan de zestien extra parkeerplaatsen die we in de Schoolstraat willen gaan creëren. Op termijn zou de oude middenbeuk van het rusthuis en klooster afgebroken worden. Daar zou open ruimte en extra parking kunnen komen. Maar dat is op dit moment allemaal nog toekomstmuziek." (JSA)

De Schoolstraat heeft zijn naam niet gestolen, maar desondanks valt het amper op dat je in een schoolbuurt rondrijdt.
Michel Moens De Schoolstraat heeft zijn naam niet gestolen, maar desondanks valt het amper op dat je in een schoolbuurt rondrijdt.