Schoolstraat krijgt goed rapport

Basisschool De Brenne in Berendrecht kreeg in 2014 als allereerste school in Antwerpen een schoolstraat voor de deur in de Monnikenhofstraat. In een schoolstraat wordt de straat tijdelijk afgesloten voor het doorgaand autoverkeer voor en na schooltijd.

"Na zes maanden werd het project positief geëvalueerd," zegt schepen van Mobiliteit Koen Kennis. "Wel werd toen, op vraag van de school de rijrichting van de straat tussen de Dorpstraat en de Bullesteeg omgekeerd. Nu kan je nog maar langs één kant de straat inrijden en langs twee kanten uitrijden. Het parkeren werd verboden, van tegenover nummer 18 tot de Solftplaats om voor de fietsers een veiligere doorgang te creëeren met meer overzicht."

Voor directeur Ronald Van Egeren is het project een groot succes. "We dachten in het begin dat we niet genoeg mensen zouden kunnen motiveren en blijven motiveren om gemachtigd opzichter te worden en aan de schoolpoort te komen staan. Na twee jaar bleek die vrees nog steeds ongegrond, mede dankzij Jimmy Claes, de voorzitter van de ouderraad en de voortrekker van dit project. We zien ook meer en meer leerlingen met de fiets naar school komen. We voeren dit schooljaar ook specifiek actie rond de fiets met Sam de Verkeersslang. Nu ook de school De Beren verhuisd is, hebben we helemaal een rustige en veilige schoolomgeving waar niemand nog tot aan de schoolpoort rijdt."

De schoolstraat aan De Brenne gaat elke ochtend in van 8.15 uur tot 8.45 uur en elke namiddag van 15.20 uur tot 15.50 uur. (DILA)

Leerlingen zetten het bord klaar om de schoolstraat aan te duiden.
Dieter Lizen Leerlingen zetten het bord klaar om de schoolstraat aan te duiden.