Vorig jaar daagden honderden mensen op bij de lichtjeswandeling voor Juf Mieke.
Volledig scherm
Vorig jaar daagden honderden mensen op bij de lichtjeswandeling voor Juf Mieke. © Gregory Van Gansen / Photo News

School vermoorde Juf Mieke organiseert tweede lichtjeswandeling: “We blijven troost zoeken en vinden bij elkaar”

Herentals/NoorderwijkOm de vermoorde juf Mieke te herdenken, wordt er opnieuw een lichtjeswandeling georganiseerd in Noorderwijk bij Herentals. Op de dag van de wandeling, 10 november, wordt aan de school van Mieke Verlinden een lichtkunstwerk ontstoken. “Vorig jaar sloeg de dood van onze collega juf Mieke in als een bom. Nog elke dag staan we stil bij dit verlies en nog vaak zoeken en vinden we troost bij elkaar”, klinkt het bij VBS ‘t Klavertje.

 1. Boerenprotest stuurt verkeer ook in West-Vlaanderen hele namiddag in de war: “Enige manier waarop we de regering naar ons kunnen doen luisteren”
  Roeselare/Ieper/Tielt/Kortrijk/Poperinge

  Boerenpro­test stuurt verkeer ook in West-Vlaanderen hele namiddag in de war: “Enige manier waarop we de regering naar ons kunnen doen luisteren”

  Duizend tractoren uit alle uithoeken van West-Vlaanderen hebben woensdagnamiddag het verkeer in de provincie op verschillende plaatsen in de war gestuurd. Op de R32 in Roeselare verzamelden alle boeren drie uur lang en maakten alle verkeer onmogelijk. De combinatie met een ongeval op de E403 in Rollegem-Kapelle en een brandende vrachtwagen op de A19 in Menen maakte de situatie voor veel automobilisten nog erger. De terugtocht van de tractoren zorgde ook in de avondspits nog voor heel wat hinder.
 1. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
  Sparen

  Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

  Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.