Wereldwijd artistiek concept landt met beamers en blacklights in Schilde

Het museum werd bezet door zowel professionele kunstenaars als geïnteresseerde amateurs.
Benoit De Freine Het museum werd bezet door zowel professionele kunstenaars als geïnteresseerde amateurs.
“Zoek een locatie, nodig zoveel mogelijk kunstenaars uit en vraag hen een projector mee te nemen.” Dat zijn de simpele regels van de wereldwijde ‘bring your own beamer’-beweging die afgelopen weekend in Schilde neerstreek. Het Albert van Dyck museum was het decor voor uniek licht- en schaduwspektakel.

Het was lokaal kunstenaar Roland Pauwels die bij de cultuurdienst ging aankloppen met het idee om ‘bring your own beamer’ (BYOB) naar Schilde te brengen. “Onze dienst is een BYOB-expositie in Gent gaan bezoeken om te bekijken wat nu net de bedoeling is van zo’n evenement”, zegt cultuurconsulent Erik Binon. “We waren meteen verkocht en gaven groen licht aan Roland om iets gelijkaardigs te organiseren in het Albert van Dyck-museum.”

Zestien kunstenaars uit Gent en Schilde stelden zaterdagavond hun werk voor met beamers, lichteffecten, een dansshow met blacklights, bewegingen met fluorescerende verf en een fotosessie voor kinderen.

Sommige installaties waren net iets pikanter dan andere.
Benoit De Freine Sommige installaties waren net iets pikanter dan andere.
Benoit De Freine
Benoit De Freine
Benoit De FreineReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.