VIDEO. Scouts ‘s Gravenwezel vieren dertigste verjaardag

De oprichters en de (oud)-leiding van de scouts op hun dertigste verjaardag.
Toon Verheijen De oprichters en de (oud)-leiding van de scouts op hun dertigste verjaardag.
De Scouts van ‘s Gravenwezel vierden dit weekend de dertigste verjaardag met de grootste formatie ooit op de terreinen aan de Gillès de Pélichylei. De stichters tekenden zaterdag present net als burgemeester Dirk Bauwens en schepen Kathleen Krekels.  De gemeente gaf de scouts ook een kleine attentie. 

Pastoor Louis Van den Nieuwenhuyze en Paul De Maerschalk richtten in 1988 de ‘2de Sint-Catharina VVKSM op en waren dus meteen ook de eerste groepsleiding. Het Catharinawiel werd het kenteken. In dat eerste scoutsjaar telde de groep meteen 16 leiders en 90 leden. Nu dertig jaar later zijn dat 22 leiders en 125 leden.  “We zijn in tegenstelling tot heel wat andere scoutsgroepen altijd een gemengde groep geweest”, vertelt ‘woordvoerder’ en oud-leider en lid van de ‘Vettige Klaskses’ Sander Vanlouwe. “Jongens en meisjes doen bij ons altijd samen activiteiten. We zijn trots dat hier op onze terreinen hechte vriendschappen en zelfs koppels zijn gevormd. Sommigen zijn zelfs getrouwd (lacht).”

De dag startte zaterdagnamiddag met een grote formatie met alle leiders, oud-leiders, leden en ex-leden. Alles samen toch meer dan tweehonderd mensen. Na de officiële huldiging kon iedereen genieten van verschillende activiteiten in de vorm van een Vlaamse Kermis. Het olijke radiotrio ‘De Vettige Klakses’ (drie oud-leiders van de scouts) zorgden  voor het nodige entertainmentgehalte. “Wij zijn hét radioteam van de scouts en geven altijd commentaar en uitleg vooral bij de overgang, maar dus ook tijdens onze dertigste verjaardag.”

De Vettige Klakskes brengen er de sfeer in.
Toon Verheijen De Vettige Klakskes brengen er de sfeer in.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.