Van verkeersveiligheid tot extra hondenlosloopzones: al 560 ideeën voor Schilde in pop-upwinkel

Bij de pop-upwinkel aan de Turnhoutsebaan kan u uw ideeën over Schilde kwijt
Communicatiedienst Schilde Bij de pop-upwinkel aan de Turnhoutsebaan kan u uw ideeën over Schilde kwijt
Sinds begin oktober nodigt de gemeente Schilde zijn inwoners uit om origineel uit de hoek te komen. In de pop-upwinkel op de Turnhoutsebaan kan iedereen zijn idee voor Schilde al dan niet anoniem achterlaten. Alle inzendingen, nu al 560, krijgen de nodige aandacht.

Niet alleen de opgeschreven ideeën zijn welkom. De winkel ontvangt ook graag creatieve uitwerkingen van een plan voor Schilde. Zo kan u uw idee tekenen of visualiseren op een groot stratenplan. Wie graag zijn idee vertelt, is ook welkom. Ook videoboodschappen bekijkt de gemeente Schilde met veel plezier. Daarnaast verwelkomt de pop-upwinkel ook groepen, verenigingen en scholen om hun toekomstplannen aan de gemeente over te brengen.

Inwoners van Schilde kunnen hun ideeën visualiseren op een groot stratenplan
Communicatiedienst Schilde Inwoners van Schilde kunnen hun ideeën visualiseren op een groot stratenplan

Gemeenschappelijke bekommernissen

Uit de 560 ideeën bleek dat de Schildenaar vaak van gelijkaardige thema’s wakker ligt. Zo is verkeersveiligheid een belangrijk item: vele mensen pleiten voor betere voet- en fietspaden en meer zebrapaden. Verder hechten de inwoners van Schilde ook veel aandacht aan ontspanning. Een bijkomende sportinfrastructuur, activiteiten voor senioren of nieuwe hondenlosloopzones zouden meer dan welkom zijn. De meest voorkomende ideeën komen extra in de kijker: “In onze pop-upwinkel hangt nu een poster met de zeven meest voorkomende ideeën weergegeven in grote ballonnen. Die ideeën kan je dan ‘liken’ door je naam, een kruisje of een streepje eronder te schrijven”, legt Florence Myncke van de communicatiedienst Schilde uit.

Daarnaast komen er ook heel wat burgers origineel uit de hoek: een stilteweekend, een meldpunt voor studenten of kleurrijke stickers op glascontainers. Voor de pop-upwinkel is geen enkel idee te gek. Tot donderdag 20 december kan u er nog terecht om uw creatief of origineel idee voor de gemeente Schilde achter te laten.

Nog tot 20 december kan u uw idee over de gemeente Schilde achterlaten
Communicatiedienst Schilde Nog tot 20 december kan u uw idee over de gemeente Schilde achterlatenReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.