Sprong in het diepe: Zoersel, Schilde, Ranst en Zandhoven steken koppen bij elkaar voor nieuw zwembad

Archiefbeeld: Ranst, Zoersel, Schilde en Zandhoven overleggen over een nieuw zwembadproject.
Benoit De Freine Archiefbeeld: Ranst, Zoersel, Schilde en Zandhoven overleggen over een nieuw zwembadproject.
De gemeentes Zoersel, Schilde, Ranst en Zandhoven overwegen te investeren in een gezamenlijk zwembadproject. Daar is nood aan omdat de zwemvoorzieningen ‘t Preventorium (Pulderbos) en ‘t Ondiep (Wijnegem) op termijn hun deuren moeten sluiten. Voorlopig zal de piste Schilde als locatie onderzocht worden.

Voor verschillende gemeentes in de buurt van Wijnegem en Pulderbos, deelgemeente van Zandhoven, ziet de toekomst op vlak van zwemfaciliteiten weinig rooskleurig uit. Eind 2022 zal ‘t Ondiep in Wijnegem het zwembad laten leeglopen. Voor schoolzwemmen komen Ranst, Wijnegem, Wommelgem en Schilde daardoor op termijn in de problemen. Maar ook ‘t Preventorium is geen lange toekomst meer beschoren: “Daar zullen we geen tien jaar meer terecht kunnen”, zegt Zoerselse schepen voor sport Olivier Rul (Open VLD). Niet alleen Zoersel, maar ook de gemeente Zandhoven steunt op ‘t Preventorium voor zwemlessen.

Schilde

Daarom besloten gemeentes Wijnegem, Wommelgem, Schilde, Ranst, Zoersel en Zandhoven te overleggen over een gezamenlijke investering: “De gemeentes Wijnegem en Wommelgem kozen er echter voor terug te vallen op het zwembad in Deurne”, zegt Schildens burgemeester Dirk Bauwens (N-VA). Op maandag 16 december kwamen daarom Schilde, Ranst, Zoersel en Zandhoven bijeen: “Met deze vier sterke partners kunnen we een nieuw project zeker rendabel maken. De eerste piste die we zullen onderzoeken, is een zwembadgelegenheid in Schilde”, besluit Rul. 
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Verbeeck Nicole

    Moet kunnen. Dat zou geweldig zijn Schilde!

  • sebas de snoo

    Veel woorden maar weinig daden