Solovrienden kunnen hengel weer uitgooien

Een ton brasem en 20 graskarpers werden gisteren uitgezet in de visvijver.
Laenen Een ton brasem en 20 graskarpers werden gisteren uitgezet in de visvijver.
Visclub De Solovrienden uit 's Gravenwezel kan eindelijk weer vissen. Nadat de vijver van de club afgelopen zomer op onverklaarbare wijze helemaal opdroogde, staat het water nu opnieuw op peil. Gisteren werd er ook opnieuw vis op de plas gezet.

Afgelopen zomer haalden De Solovrienden een paar keer tegen wil en dank het nieuws. Hun leeglopende vijver - eigenlijk een gehuurd stuk slotgracht van het kasteel van 's Gravenwezel - kwam droog te staan zonder onmiddellijk aanwijsbare reden. Eind augustus zag de visclub geen andere optie dan zo'n 2.500 kilogram vis van de vijver te scheppen en uit te zetten aan de vijver rond het fort van Wommelgem.


"Aan al onze miserie is nu gelukkig een einde gekomen", zegt clubvoorzitter Rik Van Echelpoel. "Nadat de Vlaamse Milieumaatschappij onderhoudswerken liet uitvoeren aan het nabijgelegen antitankkanaal - dat in verbinding staat met de slotgracht - liep onze visput vol. Naar verluidt heeft de VMM een kapot sluisje hersteld, al heeft men ons nooit in detail uitgelegd wat er nu exact scheelde (ook uw krant kon gisteren geen technische uitleg krijgen, red.). Maar goed, het belangrijkste is dat er weer water doorkomt uit het antitankkanaal. "


VMM garandeerde dat De Solovrienden in de toekomst niet nog eens zullen worden geconfronteerd met soortgelijke problemen.


En dus kon er gisteren opnieuw vis worden uitgezet. "Bij een gespecialiseerde handelaar bestelden we één ton brasem en twintig graskarpers", pikt Peter Christiaens, bestuurslid van De Solovrienden in. "Dat kostte ons bijna vierduizend euro, waardoor onze clubkas zo goed als leeg is. Een zware financiële inspanning dus, maar nu hebben we ten minste weer een toekomst." (KDC)