Projectontwikkelaar plant tweede project met 42 appartementen op site Moerstraat : “Maar ’s Gravenwezel krijgt er wel een nieuw park bij”

Zo zou het complex er gaan uitzien.
Mertens Architecten Zo zou het complex er gaan uitzien.
Costermans Projecten uit Wijnegem werkt aan een nieuw woonproject in de omgeving van de Moerstraat in ‘s Gravenwezel. Op een terrein van zo’n acht hectare plant de ontwikkelaar een woonproject met 42 appartementen en een openbaar park. De plannen zijn al doorgesproken met buurtvereniging Moerstraat-Zonnebos. Eerder kreeg de ontwikkelaar al een bouwvergunning voor een ander project aan de Oudean. Een oud schoolgebouw van het Heilig Hart van Maria maakt daar plaats voor een complex van 32 appartementen en ondergrondse parking. Dat moet tegen 2020 klaar zijn.

Rond het gebied tussen de Oudaen en de Moerstraat is al heel wat jaren wat te doen. Ooit waren er plannen voor 115 sociale woningen, maar dat project ging onder meer door hevig protest van de buurtwerking niet door. Nu is er voor dezelfde site een nieuw project op til, maar dit keer geen sociaal project maar wel een woonproject met 42 appartementen. “De aanvraag is in nauw overleg gebeurd met zowel de buurtverenigingen Moerstraat-Zonnebos als de schoolgemeenschap Heilig Hart, de zusters en de gemeente”, zegt ontwikkelaar David Costermans. “We willen er een woonproject realiseren, maar wel met maximaal behoud van groen. Zo zullen de weilanden achteraan de Moerstraat gewoon weiland blijven.”

Zo zou het complex eruit gaan zien.
Mertens Architecten Zo zou het complex eruit gaan zien.

Bezorgdheden

De ontwikkelaar wachtte het openbaar onderzoek niet af om de gevoeligheden in de buurt te leren kennen, maar ging op voorhand met de buurtwerking in overleg. Naast de 42 appartementen, verspreid over drie woonblokken, zou er ook een publiek toegankelijk park komen. “Naast een ondergrondse parking van 84 plaatsen voor de bewoners, voorzien we ook nog een parking voor 78 voertuigen die gebruikt kan worden door de school Heilig Hart van Maria Instituut”, zegt David Costermans. “We hebben in de plannen er ook voor gezorgd dat er geen bijkomende ontsluiting komt in de Moerstraat. De in- en uitrit is voorzien aan de Oudaen. We hebben ook geluisterd naar de bezorgdheden van de school en er zullen fiets- en voetpaden komen afgescheiden van de rijbaan. We zorgen ook voor een groene buffer voor de omwonenden met uitzicht op een nieuw park.”

Zo zou het complex eruit gaan zien.
Mertens Architecten Zo zou het complex eruit gaan zien.

Vergunning

De projectontwikkelaar hoopt dat het project groen licht zal krijgen net door op voorhand al rekening te houden met mogelijke bekommernissen. “”Onze mobiliteitsstudie toont aan dat er een zeer beperkte impact zal zijn op de omgeving”, zegt David Costermans. “Van het totale gebied zal ook ongeveer tachtig procent weiland blijven of omgevormd worden tot een park.” De in totaal 42 appartementen verspreid over drie woonblokken komen ook rond een meer en er komt ook een amfitheater. Doorheen de site komen er ook trage verbindingen voor fietsers en voetgangers.

De buurtvereniging was dinsdag voorlopig niet bereikbaar.

Zo zou het complex eruit gaan zien.
Mertens Architecten Zo zou het complex eruit gaan zien.
Zo zou het complex eruit gaan zien.
Mertens Architecten Zo zou het complex eruit gaan zien.4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Walter Dillen

  "Knokkestijl" naast een kloosterkapel. Waarom geen kloosterstijl? Is dit voor een bepaald publiek? Het oude gebouw had perfect omgebouwd kunnen worden. Costermans heeft kloosterstijl gebouwd naast het gemeentehuis....het kan dus.. Soberheid, armoede en m...de leefregel van de zusters. Wat een contrast. Twee verschillende werelden. Met soberheid is ons vlaanderen groot geworden. Remember! Mijn tante nonneke draait zich om in haar graf.

 • raoul dirckx

  Proficiat, eindelijk mooie projecten in een dorp dat voorheen een lelijk Bokrijk dreigde te worden. De mensen zullen nu niet meer naar andere gemeenten moet gaan om hun ecologische voetafdruk te verkleinen. De grote villas zijn dringend aan een renaissance toe om er meergezinswoningen van te maken in villastijl zoals Ukkel en De Haan. Het zou een echte betonstop mogelijk maken en de prijzen drukken.

 • Marcus van de Walle

  Daar gaat de parel der voor Kempen! Weg natuur, weg dorpsgevoel, weg mijn dorp waar ik geboren ben!!!!

 • Toby Massart

  Dit is de echte betonstop. Doe zo verder. Voorzie in de plaats 80hectare zuiver bos. Boordevol bomen en niet toegankelijk voor de mens. En voorzie door uw bedrijf 50 jaar onderhoud en zorg. Dan zouden we een beetje van uw goodwill en bezorgdheid begrijpen