Heraanleg N121: boomverzorger houdt oogje in het zeil

Bij de heraanleg van de N121 tussen Schilde en ’s Gravenwezel zal een boomverzorger er op toezien dat de bomen langs het traject zo weinig mogelijk schade ondervinden van de werkzaamheden. Sowieso moeten er wel 249 bomen worden gekapt om de voorziene vrijliggende fietspaden te realiseren.

De N121 krijgt nieuwe, vrijliggende fietspaden.
Google Streetview De N121 krijgt nieuwe, vrijliggende fietspaden.

De start van de werken aan de N121 werd aangekondigd voor vandaag, maar de eerste schop gaat pas over enkele dagen effectief in de grond. Momenteel zijn er nog voorbereidende opmetingen aan de gang. Intussen was er op Facebook enige onvrede ontstaan over het feit dat er in totaal 249 bomen moeten worden gerooid voor de realisatie van de nieuwe fietspaden. Schildes burgemeester Dirk Bauwens (N-VA) wil dat graag even kaderen.

“Bomen zijn belangrijk, maar veilige fietspaden ook”, aldus Bauwens. “Er is getracht om zo veel mogelijk bomen te vrijwaren, maar dat was niet overal mogelijk. Het is trouwens lang niet zo dat al de 249 te rooien bomen majestueuze, oude exemplaren zijn. Daar zitten ook boompjes bij met een diameter van 10 centimeter. Verder wil ik benadrukken dat er bij de heraanleg een European Tree Worker (een gekwalificeerde boomverzorger, red.) zal worden ingezet. Deze persoon moet er op toezien dat de bomen die wél blijven staan langs het traject niet worden beschadigd door de werken.” Ten slotte zullen er ook 88 nieuwe bomen worden geplaatst.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • paul jonckheere

    En dat er een veilige weg is tussen de villa's. Maar dan moeten ze 2 km extra doen. Spijtig dat er weer groen weg moet. ze zullen het nooit leren.

  • Daniël De Belder

    En dan weten dat wij 12 gigantische eiken in onze tuin hebben die qua onderhoud niet meer te doen zijn. We mogen er geen enkele verwijderen om enigzins iets aan onze tuin te hebben.... wraakroepend is dit. Sorry voor degene die hier niet zo over denken..