Gemaskerde dieven meppen kluis uit de muur

Drie mannen hebben zaterdagavond een kluis proberen te stelen in een woning in de Nachtegaal, een straat in een residentiële villawijk in Schilde. De bewoners waren op dat moment thuis.

De bewoners van de villa hoorden iets voor 22 uur plots een luide knal die vanuit de bibliotheek kwam. Toen ze op het geluid afgingen, zagen ze plots een man in de bibliotheek staan met een zaklamp in de hand. Hij had net de kluis uit de muur getrokken.

In het zwart

Er stonden nog twee mannen bij die volledig in het zwart gekleed waren en een bivakmuts droegen. Een van de mannen ging daarop naar buiten en kwam terug met een kliefhamer om het stuk muur van de kluis te kloppen.


"Te zwaar anders", zei de man waarop hij verder ging in een Oost-Europese taal tegen zijn kompanen.


Uiteindelijk hebben de mannen, vermoedelijk omdat het allemaal wat te lang duurde, het hazenpad gekozen. Via de achterkant van de woning zijn ze weggevlucht.

Tuinpoortje

Vermoedelijk zijn ze door het tuinpoortje gegaan dat uitkomt in de Victor Frislei. Eerder waren ze ook al via de achterkant van de woning binnengeraakt door twee deuren te forceren.


De eigenaars van de woning belden de politie. Die organiseerde nog een speractie en kreeg daarbij ook hulp van patrouilleploegen van andere politiekorpsen. Ook het Buurtinformatienetwerk (BIN) werd opgestart, maar daar zijn ook geen tips uit voortgekomen. (VTT)