Geen bewonerskaart voor Turnhoutsebaan: “Meer woonentiteiten dan parkeerplek”

Voor de inwoners van de Turnhoutsebaan komt er geen bewonerskaart.
Mozkito Voor de inwoners van de Turnhoutsebaan komt er geen bewonerskaart.
Ondanks de zoveelste klacht van bewoners na parkeerboetes, komt er geen bewonerskaart voor wie aan de Turnhoutsebaan in Schilde woont. De gemeente doet dat bewust niet. “Simpelweg omdat er op de Turnhoutsebaan meer wooneenheden zijn dan parkeerplaatsen”, verduidelijkt Olivier Verhulst, schepen van Mobiliteit.

Vorige week kregen Sabine Devos en haar dochter Joy Groenen een parkeerboete voor hun eigen deur. Iedere twee uur moeten zij overdag hun parkeerschijf verleggen als ze vlak bij hun woning aan de Turnhoutsebaan willen parkeren. Verhulst erkent de problematische situatie. “Stedenbouwkundig zullen inwoners ook meer moeten inzetten op parkeren op eigen terrein zoals ondergrondse parkings.”

Randparking

De gemeente kiest bewust voor een gratis blauwe zone met parkeerschijf en zonder parkeermeter. Dat is ook gunstig voor handelaars en shoppers. “Schilde heeft nu eenmaal een bruisend handelscentrum. ‘s Avonds kunnen de bewoners na 18 uur wel probleemloos parkeren”, zegt Verhulst. De komende legislatuur wil de gemeente nog meer investeren in randparkings, zowel voor bewoners als voor handelaars. Op die manier wil Schilde de parkeerproblematiek aanpakken.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.