Drie jaar cel gevorderd voor kraker van vakantiewoningen

Antwerpenaar Tom L. (41) riskeert 3 jaar cel omdat hij regelmatig vakantiehuisjes in Zoersel en Schilde had gekraakt. Hij stal hij ook minstens 9 fietsen, die hij verder verkocht. "Ik heb geen andere keuze. Door mijn strafblad krijg ik op de arbeidsmarkt geen kans."

Tom L. heeft een rijk gevuld strafregister, met onder meer een veroordeling van vijf jaar cel voor een diefstal met geweld. De procureur noemde hem dan ook "onverbeterlijk". "Het houdt gewoon niet op bij hem. Hij wil zijn leven simpelweg niet beteren."

Ravage

Tom L. moest zich gisteren verantwoorden voor een reeks inbraken in vakantiewoningen in Zoersel en Schilde. Hij trok in de huisjes in en richtte een ravage aan. Hij liet niet alleen rommel achter, maar ook drugsattributen, hondenhaar en (menselijke) uitwerpselen. De veertiger werd meermaals (bijna) betrapt, maar koos dan gewoon een ander vakantiehuisje uit. Ook een kort verblijf in de gevangenis bracht hem niet tot inzicht, want vrijwel meteen na zijn vrijlating brak hij opnieuw in een vakantiewoning in.

Achttien fietsdiefstallen

Tom L. had net een veroordeling opgelopen voor achttien fietsdiefstallen, maar dat had duidelijk geen indruk gemaakt, want hij was gewoon blijven doorgaan met stelen. Hij had de fietsen voor 40 à 50 euro verkocht.


"Ik heb drie diploma's, maar ik kan mijn strafblad niet veranderen en daardoor krijg ik bij bedrijven geen kans", verdedigde Tom L. zich. "Ik ben niet onverbeterlijk. Ik heb gewoon geld nodig om mijn kinderen eten te geven."


Vonnis op 2 november. (BJS)