Dorpsicoon en gemachtigd opzichter Stafke houdt er na 10 jaar mee op

Gemeente Schilde is op zoek naar een opvolger van Stafke.
Gemeente Schilde Gemeente Schilde is op zoek naar een opvolger van Stafke.
De gemachtigde opzichter Staf heeft besloten op te houden met zijn taak. Tien jaar lang liet hij schoolkinderen veilig oversteken aan de Turnhoutsebaan. De gemeente gaat nu op zoek naar zijn opvolger.

‘s Morgens heerst er vaak een helse drukte aan de Turnhoutsebaan in Schilde. Ook voor schoolkinderen betekent dat een gevaarlijke situatie. Tien jaar lang nam gemachtigd opzichter ‘Stafke’ de taak op zich om hen veilig te laten oversteken: “Je krijgt veel voldoening als je weet dat je iets kan betekenen voor de veiligheid van de schoolkinderen”, zegt Staf. Vorige week zwaaide hij voor de laatste keer met zijn bordje van gemachtigd opzichter: “Ik ken ze ondertussen allemaal, de vroege vogels én de laatkomers. Ook die hielp ik met veel plezier de straat oversteken.” 

Een opvolger

Na tien jaar vindt hij het tijd voor een volgende generatie. Zijn opvolger krijgt van de gemeente Schilde en de Lokale Politie Voorkempen begeleiding ter plaatse bij de opstart, het nodige materiaal en een kleine vergoeding per geleverde prestatie.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.