Café 't Pleintje is failliet

Café 't Pleintje in de Dorpsstraat is failliet verklaard. Volgens de curator, die het faillissement afhandelt, hebben zich nog geen kandidaat-overnemers gemeld.

Café 't Pleintje in de Dorpsstraat was jarenlang een begrip in Schilde. Meer dan vele andere horecazaken in de gemeente was 't Pleintje een volkskroeg: wielertoeristen passeerden er voor een drankje op het terras, het vaste cliënteel waagde zich achteraan in de zaak aan een spelletje darts of pool.


Na het plotse overlijden van uitbater Jan Van Goethem (64) op 28 mei 2017 ging 't Pleintje dicht. En nu, vijf maanden later, heeft de rechtbank van koophandel van Antwerpen het faillissement uitgesproken. Het was het parket dat de vennootschap achter 't Pleintje dagvaardde, vermoedelijk omdat er geen jaarrekeningen meer werden neergelegd.


Meester Jan Bergmans is aangesteld om als curator het faillissement verder af te handelen. Hij zit nog met vele vragen. "Wiens eigendom is het café? Een brouwerij of de familie van de overleden uitbater? En wie zijn de schuldeisers? Ik zoek het uit. Pas daarna kan de zoektocht naar kandidaat-overnemers beginnen." (BJS)