Buurt verontrust over omvang sociaal woonproject

Frans Buyzen op de plek waar de 44 sociale woningen en de feestzaal zullen komen.
Foto Laenen Frans Buyzen op de plek waar de 44 sociale woningen en de feestzaal zullen komen.
In de Lindenstraat in Schilde is ongerustheid ontstaan over de geplande bouw van 44 sociale woningen en een polyvalente zaal. "Te grootschalig voor deze omgeving", stelt buurtcomité Lindenhoek, dat zo'n dertig gezinnen groepeert.

De site waar nu chiro Giedo is gevestigd zal er binnen afzienbare tijd heel anders gaan uitzien. Zoals bekend krijgt de jeugdbeweging nieuwe lokalen van de gemeente en dat gaat gepaard met een herinrichting van het domein. De chiro zal iets minder ruimte over houden en een deel van het terrein (dat in handen is van de gemeente) wordt verkaveld. Naast 44 sociale woningen komen er een parking en een polyvalente zaal. Hoewel die plannen niet nieuw zijn, ontstond er recent enige ongerustheid in de buurt.


"Als omwonenden werden wij niet altijd even goed geïnformeerd", zegt woordvoerder Frans Buyzen. "Intussen konden we zelf de puzzel enigszins leggen en we vinden dat dit project de draagkracht van de omgeving overschrijdt. Zo gaan 44 sociale woningen en een feestzaal veel meer verkeer aantrekken. We willen de politiek vragen om één en ander bij te sturen."


Burgemeester Dirk Bauwens (N-VA) reageert verrast. "In het verleden hadden buren al de gelegenheid om opmerkingen te geven", aldus Bauwens. "Bijvoorbeeld toen we een ruimtelijk uitvoeringsplan opstelden voor de site. Toen was er een openbaar onderzoek. Nu zijn grote bijsturingen in principe niet meer mogelijk." Bauwens stipt verder aan dat er nu ook al een (verouderde) polyvalente zaal is en dat die gewoon wordt vervangen. Een concrete startdatum voor de bouw is er nog niet. (KDC)