Auto ramt verlichtingspaal en tuinhuis, knalt daarna huis binnen in Schilde

Marc De Roeck
Afgelopen nacht is een auto een huis binnengereden op de Oelegemsebaan in Schilde. De zware Mercedes SUV reed op een rotonde rechtdoor, ramde een verlichtingspaal en reed vervolgens een tuinhuisje aan diggelen. De 21-jarige bestuurder vluchtte na het ongeval te voet weg, maar werd later thuis aangetroffen. Hij had gedronken.

Het ongeval gebeurde omstreeks 1.45 uur. De bestuurder verloor aan de rotonde de controle over het stuur van zijn wagen. Hij vloog over de rotonde en vernielde daarbij onder meer een verkeersbord, ramde daarna het tuinhuis om tegen de gevel van de woning te belanden. De brandweer moest ter plaatse komen om de woning te stutten. “De bestuurder had gedronken”, bevestigt het parket van Antwerpen. “De man is na het ongeval gaan lopen, maar werd later op de nacht thuis aangetroffen. Verder onderzoek zal duidelijk moeten maken wat er precies gebeurd is.” De bestuurder liep lichte verwondingen op.

Marc De Roeck11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Frans Van Hoyweghen

  Het begint al bij de verkoop van deze wagens, ze plakken op de baan, en er kan niets gebeuren, maar dan moet je wel normaal rijden.

 • Christel Bastiaens

  Op deze baan mag men nog maar 50 km per uur rijden .Dus conclusie veel te rap gereden . En die rotonde is veilig genoeg voor mensen die de wet respecteren .

 • Erwin Lambrechts

  Dat is daar belachelijk gevaarlijk gemaakt maar ja de gewone burger ziet dat anders dan een verkeersdeskundige

 • eric maier

  Raymond, met een auto van 90 pk kan je dit ook veroorzaken. Het is de dwaasheid van de chauffeur die te vaak ongevallen veroorzaakt. Zeker dit soort ongevallen is bijna altijd door puur onverantwoordelijk rijgedrag Herdrijden is 1 ding maar roekloos erbij en je hebt gegarandeerd dit.

 • Mac Van Saksen

  Sommige jongeren (en ouderen) beseffen niet wat een impact het geeft als je met grote snelheid met een massa ijzer van boven 1000 kg ergens tegenaan rijdt , laat staan tegen een mens. Auto’s zijn rijdende moordwapens waar beheerst moet worden mee omgegaan : en vroeg of laat : snelheid verliest altijd !