270 oldtimers zamelen geld in voor Bring a Smile

'Mie Tracteur' met een tractor van 1956 tussen de Porsches en andere oldtimers.
Foto Laenen 'Mie Tracteur' met een tractor van 1956 tussen de Porsches en andere oldtimers.
Zo'n 270 oldtimerfanaten hebben gisteren opnieuw de provincie Antwerpen verkend tijdens de achtste editie van de Elite Reklaam Oldtimerrally. Na de rondrit stalden de trotse eigenaars hun blinkende bolides uit aan het gemeentehuis van Schilde.

De oldtimerrally is erg populair, want nog voor de start was het evenement uitverkocht. 240 wagens en 30 motoren van weleer namen deel aan de tocht met aankomst en vertrek in Schilde. Bij thuiskomst toonden de eigenaars hun voertuigen, waarbij ook een feestje met foodtrucks en muziek hoorde. Bij de deelnemers zaten enkele pareltjes wat vanzelf publiek naar het evenement lokte. Zo konden autoliefhebbers een Rolls Royce uit 1950 bewonderen en een Bugatti van 1920, toch geen alledaagse karretjes.


Met hun evenement zamelt de organisatie geld in voor een goed doel, dit jaar vzw Bring a Smile. Een vereniging die steun biedt aan kinderen met (medische) tegenslag. "We hebben zo'n 4.000 euro ingezameld met deze editie. Daarnaast hebben we ook 1.000 fluohesjes aangekocht voor de lagere schoolkinderen van Schilde. Die verdeling zal de volgende weken gebeuren", aldus organisator Olivier Verhulst. (DVGT)