Zonnige en kleurrijke carnavalstoet rond basiliek van Scherpenheuvel

Enkele duizenden mensen kwam zondag kijken naar de grote carnavalstoet door het centrum van Scherpenheuvel. Organisator Marc Coomans kan terugkijken op een zonnige middag en een vlekkeloos verloop.

Indrukwekkende wagens, zoals deze uit Tremelo
Tom Van de Weyer Indrukwekkende wagens, zoals deze uit Tremelo

Nog voor de start stonden toeschouwers al rijen dik te wachten op de vesten. Een stoet die niet met confetti gooit, weet de aandacht wel te trekken met veel strooigoed, dansgroepen en mooi uitgebouwde wagens.

42 groepen liepen mee. Naast de groepen uit de buurt- en deelgemeenten, zoals de Lustige Hanekappers uit Keiberg en de Menopoezen uit Zichem, waren er ook gezelschappen uit onder meer Tremelo, Tienen, Leuven, Sint-Truiden en een nieuwe groep uit Mortsel.

Er waren indrukwekkende bouwwerken bij zoals de klokkenwagen met schommelaars van de Fairytales uit Ransberg. De Pintevegers uit Beringen zijn er al bij vanaf 2014. Ze hadden de nationale jeugdprins Jarne I meegebracht. De Aalsterse vereniging Pertotal was niet gekomen met een wagen maar met dansers.

De Aalsterse dansers van Pertotal.
Tom Van de Weyer De Aalsterse dansers van Pertotal.
De wagen met klokken van Fairytales uit Ransberg.
Tom Van de Weyer De wagen met klokken van Fairytales uit Ransberg.

Na de stoet genoten de bezoekers nog na op de kermisattracties bij het stadhuis en ging het feest nog verder in de zaaltje van de brandweerkazerne.

Zuiderse sfeer in de Brouwerijstraat.
Tom Van de Weyer Zuiderse sfeer in de Brouwerijstraat.2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • David Jacobs

    En een paar mensen weg gevoerd naar het ziekenhuis door vechtpartijen waar ze nog steeds getuigen voor zoeken

  • Stefaan Verhaegen

    Geen confetti maar wel veel plastiek op de weg, jammer, dat ze ervolgend jaar er maar iets aan doen.