Vrouw overvallen en aangerand tijdens carnaval in Zichem

De stoet in Zichem.
Tom Van de Weyer De stoet in Zichem.
In de nacht van dinsdag op woensdag is in Zichem een vrouw van vooraan in de vijftig aangerand. Dat gebeurde tussen 2 en 3 uur ‘s nachts, op het moment dat ze de carnavalsdrukte wilde verlaten. Het Leuvense parket is met een onderzoek gestart, maar heeft nog geen verdachte kunnen oppakken. Dat meldt ROBtv. 

"Ik heb vernomen dat de vrouw vlak bij het carnavalsgebeuren ergens in het centrum van Zichem overvallen is en dezelfde morgen een klacht heeft ingediend. Ik weet ook dat ze voor onderzoek naar het ziekenhuis is geweest, maar geen zware verwondingen opliep", zegt de burgemeester Manu Claes (CD&V) van Scherpenheuvel-Zichem.

Volgens de regionale omroep zou de dader Engelstalig zijn en niets met het carnavalsleven te maken hebben.

Julie Plevoets bevestigt als woordvoerster van het Leuvense parket dat er een gerechtelijk onderzoek loopt naar de feiten. Over de identiteit van het slachtoffer of op welke locatie de feiten plaatsvonden kan men voorlopig in “belang van het onderzoek” niets meedelen.  “We zullen hierover pas communiceren als de tijd rijp is”, klinkt het. Wel kan het Leuvense parket bevestigen dat er een opsporingsonderzoek loopt wegens verkrachting na het carnavalgebeuren in Zichem
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • johan vankeirs

    We gaan opnieuw naar de tijd dat we moesten thuis zijn voor 12h middernacht.De onveiligheid en zeker tegen de vrouwen en ouderen neemt met de dag toe.Ik vrees dat onze kinderen nergens meer zullen veilig zijn.