Vrouw die aankomend verkeer wil waarschuwen overleden: “Onze dochter heeft het leven van haar man gered”

Wivina Laeveren gaf haar leven om haar echtgenoot te redden.
Bollen Wivina Laeveren gaf haar leven om haar echtgenoot te redden.
Wivina Laeveren (45), die zondagavond zwaargewond raakte bij een bijzonder tragisch ongeval op de Diestsesteenweg in Aarschot, is maandagavond overleden. De vrouw wou het aankomend verkeer waarschuwen dat haar man op de baan lag, maar werd daarbij zwaar aangereden door een autobestuurster die het tweetal niet had opgemerkt en waarschijnlijk ook over de man reed. De aangereden vrouw werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis, waar ze maandag aan haar verwondingen bezweek. Voor de ouders van het slachtoffer is het al het tweede kind dat ze moeten afstaan.

“Op weg naar huis zijn ze even langs de kant van de weg gestopt”, zeggen de aangeslagen ouders van Wivina. “Waarom weten we niet. Toen Wivina zag dat haar man Manu op de rijbaan sukkelde, is ze uit de wagen gestapt om hem te helpen. Toen ze verkeer hoorde aankomen, is ze rechtgesprongen en beginnen teken de doen om het aankomende verkeer te waarschuwen. Zonder succes echter. Een wagen reed op hen in, waarbij Wivina werd weggekatapulteerd. Ook Manu werd aangereden en heeft verschillende breuken aan het bekken en heupen. Ons Wivina heeft Manu zijn leven gered.”

Discretie

Of de familie nu niet met vragen zit over de juiste omstandigheden van het ongeval. Waarom ze gestopt waren en waarom Manu uitstapte? “Ach, Ik denk dat we weten wat we moeten weten”, zuchten de zestigers. “Eigenlijk hoeven we geen details te weten. Al die insinuaties en gissingen op sociale media.... Neen, het is al erg genoeg. We vragen enkel een klein beetje discretie.”

Gezin met twee kinderen

Manu en Wivina hebben twee tienerzonen van 14 en 18 jaar. “Zij vernamen het nieuws als eerste van de politie, waarop ze naar hier werden gebracht door de agenten. Samen met familie proberen we hen zo goed mogelijk te steunen en op te vangen. Hun vader zal nog een poos in het ziekenhuis moeten verblijven en hem wachten vermoedelijk nog enkele operaties.”

We willen geen enkele beschuldiging uiten naar welke partij dan ook. De jongedame heeft ons Wivina niet opgemerkt... Een spijtig ongeval. Ook voor haar is dit een trauma

Ouders van het slachtoffer

“We willen zeker geen enkele beschuldiging uiten naar welke partij dan ook. Wivina wilde het aankomende verkeer waarschuwen maar de jongedame merkte hen niet op... Een spijtig ongeval. Ook voor de bestuurster van de wagen is dit erg om mee te maken; een trauma. Zoiets wil je niet of doe je zeker niet met opzet.” De bestuurster legde trouwens een negatieve adem- en speekseltest af. Volgens de eerste bevindingen reed ze ook niet te snel.

Niet eerste zware klap 

Voor het koppel zestigers lijkt dit verlies onwaarschijnlijk om dragen. Wivina is al het tweede kind dat ze verliezen. Hun zoontje Tom kreeg op zeer jonge leeftijd beendermergkanker en stierf toen hij amper vier en een half jaar was. “Ooit heeft Wivina aan haar kinderen gezegd dat ‘als er ooit iets met haar zou gebeuren’, ze naast haar broer op het kerkhof wilde zijn.  Niet eenvoudig aangezien Wivina in Scherpenheuvel woont en onze Tom begraven ligt op het kinderkerkhof hier in Rillaar. Toch hebben we toestemming gekregen om haar urne te mogen plaatsen op het kerkhof hier, recht tegenover haar broer.”

“We zullen ‘Ons Fien’ zoals we haar in familiekring haar al eens noemden, vooral herinneren als een sterke en warme vrouw. Heel behulpzaam ook. Steeds was ze werkzaam in de zorgsector. De laatste jaren was ze aan de slag als hoofdverpleegkundige in het woon- en zorgcentrum Sint-Jozef in Rillaar. Daarnaast was ze ook nog eens een fantastische moeder die er was voor haar kinderen, echtgenoot, familie en vrienden. Hoe we ooit verder moeten zonder haar is een grote vraag, maar we helpen elkaar hierdoor.”

Laatste groet

“Er zal geen dienst of plechtigheid worden gehouden. Wel is er nu zaterdag tussen 13 en 14 uur de gelegenheid tot groeten in het uitvaartcentrum Reweghs-Pipeleers aan de Rillaarseweg in Tielt-Winge. Geen bloemen noch kransen, in de plaats hiervan opende ik een speciaal rekeningnummer (BE 57 0342 8958 1135). Mensen kunnen hierop een bijdrage storten. De integrale opbrengst hiervan wordt geschonken voor sociale werken in het woon- en zorgcentrum Sint-Jozef waar Wivina werkte. Zo zou Wivina het gewild hebben. Na het enige moment tot groeten zal de uitvaart plaatshebben, al is dit in zeer intieme familiekring. We hopen dat Manu daar bij kan zijn, daarvoor zullen we al het mogelijke doen.”

Wivina Laeveren was een sterke en warme vrouw
Bollen Wivina Laeveren was een sterke en warme vrouw24 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Claire Vanoppen

  Veel sterkte aan haar zonen , vooral omdat het zondag moederdag is en ook voor haar moeder veel sterkte ook aan dr andere familie en vrienden en collega's, Rust zacht Lieve Wivina

 • Ilse Van Mol

  Veel sterkte voor de familie! Zo’n spijtig ongeval, een tragedie! Rust in vrede, Wivina!

 • GEORGETTE VINCKX

  Heel veel sterkte aan gans de familie,bedankt Wivina voor alles

 • Marc Steyaert

  en voor di slechte onoplettende chauffeurs, worden de goede gestraft met snelheids verlagende maatregelen, mijn oprechte deelneming aan de slachtoffers en familie. Marc Steyaert

 • ivan aerts

  Ongelofelijk triest nieuws! Geluk en tegenslag kan in een klein hoekje liggen jammer genoeg.