Volksfiguur Steve De Blick begraven

Dorpsgenoten brengen laatste groet in café Oud Schunnebroeck

Dorpelingen en Oudstrijders brachten laatste groet aan Steve in het café.
Tom Van de Weyer Dorpelingen en Oudstrijders brachten laatste groet aan Steve in het café.
Schoonderbuken heeft vrijdagochtend afscheid genomen van Steve De Blick (43). De enige cafébaas in het dorp overleed afgelopen zaterdag nadat hij eerder was opgenomen in het UZ Gasthuisberg in Leuven. De nabije toekomst van het café is nog onzeker.

Dorpsgenoten brachten hem een laatste groet in zijn café Oud Schunnebroeck, dat hij 15 jaar had uitgebaat. “Je moet deze stiel met hart en ziel doen, anders hou je het geen twee weken vol”, zei De Blick twee jaar geleden in deze krant. Er waren vertegenwoordigers van alle verenigingen waar De Blick bij betrokken was, onder meer de KWB, de carnavalsgroep Bezembinders en de Oudstrijdersbond Schoonderbuken, waarvan hij voorzitter was.

“Wat er nu met het enig overgebleven café gaat gebeuren? Dat zullen we afwachten tot na de rouwperiode”, zeggen omstaanders. “Het pand is eigendom van de familie van Steve, die op goede voet leeft met de familie van zijn vrouw. Ook bestaat de hoop dat iemand van de verenigingen waar hij lid van was het café zal verder zetten. Er zijn mogelijkheden. Het sociale leven in Schoonderbuken zou er baat bij hebben als het café blijft bestaan.”

De Blick werd 43 jaar
Funerarium Van de Laer De Blick werd 43 jaar

Van het café trok de rouwstoet naar de Sint-Jozefskerk die afgeladen vol zat voor de herdenkingsplechtigheid. “Steve was een volksfiguur en bijzonder geëngageerd. Er was geen gebeurtenis in het dorp waar hij niet bij was. Op alle begrafenissen kwam hij de nabestaanden een hart onder de riem steken”, zei Eerwaarde Pater André Keppens, die de mis voorging. “Steve had voor iedereen een glimlach klaar. We zullen zijn grote grijns missen.”

Zijn jonge dochter en haar klasgenootjes van de dorpsschool legden bloemen neer op de kist. “Zijn dochter was zijn oogappel. Aan haar kon hij niets weigeren”, zegt schooldirecteur Nancy Vranken. “Hij leefde voor 300 procent en dacht niet aan morgen. Hij was een levensgenieter en iedereen mocht meegenieten van zijn kookkunsten. Zijn fabiolaschotel op oude wijze moest met melk van de boer zijn, anders deugde het niet. We zullen hem met een glimlach gedenken, om zijn fratsen, zijn stunts en droge humor.” 

Na de eredienst werd De Blick begraven op het kerkhof van Schoonderbuken.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Simonne Pelgroms

    Steve was een man met het hart op de juiste plaats . Behulpzaam - grappig - en nog zo veel meer . Een toffe cafébaas die we ongelooflijk hard gaan missen. Gewoon iemand om trots op te zijn . Kerstmis periode zou vredig en gezellig moeten zijn ... maar voor zijn familie zijn dit donkere zware dagen door zijn veel te vroeg overlijden . Het ga je goed Steve , doe de pintjes nu maar vol , daar aan de overkant .