Uitslaande brand in Averbode verwoest gebouw: elf mensen elders opgevangen

Vlammenzee verwoest gebouw in Averbode
Bollen Vlammenzee verwoest gebouw in Averbode
In de Westelsebaan 9 in Averbode woedde donderdagnamiddag een zware brand, maar er vielen geen gewonden. Het gebouw, waar elf mensen in verschillende wooneenheden verbleven, is volledig verwoest.

De brand ontstond even voor 15 uur op de benedenverdieping. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen al uit het dak. “Het ging heel snel en de brand woedde heel fel”, getuigt burgemeester Manu Claes die zelf ter plaatse ging.

De brandweer van Scherpenheuvel-Zichem had veel werk om het vuur onder controle te krijgen en kreeg versterking van ploegen uit Diest en Westerlo. Er werd tot 17.15 uur nageblust.

Er geraakte niemand van de 11 bewoners gewond maar de woning is compleet vernield en onbewoonbaar. Acht mensen vonden onderdak bij vrienden maar de drie anderen zijn alleenstaanden en konden nergens terecht. “Voor hen vond het O.C.M.W. alvast onderdak voor de nacht en morgen bekijken onze diensten hoe ze die mensen verder kunnen helpen. Er moet uiteindelijk een definitieve oplossing worden gezocht en gevonden voor alle elf”, zegt de burgemeester. De oorzaak is voorlopig nog niet bekend. Een expert zal de zaak verder onderzoeken.

Elf mensen elders ondergebracht, gebouw is onbewoonbaar.
Bollen Elf mensen elders ondergebracht, gebouw is onbewoonbaar.