Tweede MS Run verwacht 400 motorrijders

De tweede MS Run, een rondrit met motors door Scherpenheuvel-Zichem voor kinderen en MS-patiënten, wordt gehouden op paaszondag 21 april. 400 motorrijders zijn al aangemeld. “Deze run wordt dubbel zo groot. We willen 17.000 euro inzamelen voor onderzoek naar multiple sclerose”, zegt initiatiefneemster Peggy Goossens.
Peggy Goossens houdt voor de tweede keer de MS Run.
Tom Van de Weyer Peggy Goossens houdt voor de tweede keer de MS Run.

Peggy kampt sinds 2010 zelf met MS, een ziekte die het centraal zenuwstelsel aantast. “Ik hou deze benefiet voor mijn vrienden in de MS-kliniek in Melsbroek en de nieuwe therapie die dokter Marie D’Hooghe aan het uitwerken is.”

Ook wandeltocht

In 2017 organiseerde Peggy voor het eerst de gemotoriseerde rondrit door de regio. Dat bracht toen 5.000 euro op. “Deze editie blijven we met de tocht in Scherpenheuvel, maar we pakken het grootser aan. Wie niet voor de motor kiest, kan een geleide wandeltocht van acht kilometer maken. Wandelclubs kunnen ook zonder gids op pad met een stempelkaart. Het start- en eindpunt van de tochten - te voet of met de motor - is restaurant De Leeuw Van Vlaanderen op het Isabellaplein. Daar kan je inschrijven vanaf 9.30 uur. De motorrit vertrekt om 11.15 uur. De Diestse bierclub OBAD zal vier speciale bieren serveren en er is ook een stand met hotdogs en dranken.’s Avonds is er een optreden van De Romeo’s en Kontrair in Den Egger.”

De voorbije weken werden al 20.000 flyers rondgestuurd. 400 motorrijders hebben zich al aangemeld. Een aantal horecazaken rond de basiliek doet mee en zal een dagschotel serveren waarvan de opbrengst naar de MS Run gaat. Wie Peggy en de MS Run wil steunen, kan geld storten op rekeningnummer van de Landelijke Gilde: BE27 454009710173, met de vermelding ‘MS run2-2019’. Voor een gift vanaf 40 euro krijg je een fiscaal attest.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.