Turnzaal krijgt koepel voor trampolinespringers

De leden van turnkring Thor kunnen binnenkort drie meter hoger springen dankzij de koepel.
KRISTIEN BOLLEN De leden van turnkring Thor kunnen binnenkort drie meter hoger springen dankzij de koepel.
Turnkring Thor krijgt een nieuw dak boven het hoofd. Een koepel die de turnzaal drie meter hoger maakt wordt in de zomer van 2018 gebouwd. De trampolinespringers kunnen dan weer voluit trainen.

De gemeenteraad keurde het ontwerp goed. De totaalkost bedraagt 104.000 euro. Thor draagt zelf 30.000 euro van de kosten. De trampolinespringers van Thor zaten letterlijk aan het plafond van hun mogelijkheden. De zaal is zeven meter hoog, maar om te trainen op niveau moeten de springers nog hoger kunnen gaan. Al sinds 2004 bestond de vraag naar een betere accommodatie. De trampolinespringers gingen trainen in de sporthal van Averbode. Dit was geen ideale oplossing omdat de zaal gedeeld moest worden met de volleybalclub.


Na jaren overleg tussen de club en de gemeente is het ontwerpplan klaar. Eind mei 2018 starten de werken, die eind augustus klaar moeten zijn, vlak voor het begin van het nieuwe turnseizoen. Raadslid Joris De Vriendt (Vlaams Belang) was uiterst scherp voor het ontwerpplan. "De turnzaal is te klein in oppervlakte om te trainen in de verschillende disciplines. De koepel is een hoed op een oud dak, die Thor nog eens veel geld kost."


"Deze oplossing is zowel voor de club als de stad financieel haalbaar", zegt burgemeester Manu Claes (CD&V). "We hebben meermaal met Thor overlegd en de mogelijkheden afgetast. Uiteindelijk hebben we dit samen gerealiseerd, zonder steun van de provincie of Vlaanderen." (VDWT)