Pasfoto’s maken kan binnenkort in gemeentehuis

In het gemeentehuis kan je binnenkort pasfoto’s laten nemen voor je identiteitskaart of andere gemeentelijke documenten. “Over twee maanden wordt op het gelijkvloers een fotocabine geplaatst”, zegt schepen van Burgerzaken Lieve Renders (CD&V). 

“De fotocabine zal toegankelijk zijn tijdens de openingsuren van het gemeentehuis. Mensen met een beperking kunnen ze vlot gebruiken. De prijs voor foto’s moeten we nog vastleggen, maar zal niet hoger zijn dan in andere gemeenten. Het gaat om een billijke onkostenvergoeding. De firma die de cabine levert, zorgt zelf voor het onderhoud. Wij betalen enkel de elektriciteit.”

Sinds de sluiting van Foto Demarsin was er in de hele gemeente nauwelijks een fotograaf meer te vinden. Enkel bij Eric Van Aerschot kan je nog terecht. “Inwoners reden naar Diest of Veerle om pasfoto’s te laten maken. Soms moesten we hen terugsturen omdat de foto’s niet voldeden aan de normen. Je mag bijvoorbeeld niet lachen”, zegt Renders. “Een bediende van de stad zal bij de cabine beschikbaar zijn voor uitleg. Je zal steeds een gepaste foto krijgen bij een document dat de gemeente aflevert.”

De N-VA is blij met de nieuwe dienstverlening, maar wees erop dat ze dit voorstel een tijd geleden had gedaan. Volgens Renders was het stadsbestuur al eerder bezig met het plan.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.