Parking van De Vijvers wordt heraangelegd en is voortaan enkel toegankelijk tijdens evenementen

Bij de inrit van de parking is een poort gezet.
Tom Van de Weyer Bij de inrit van de parking is een poort gezet.

De grote parking van recreatiedomein De Vijvers wordt de komende weken hersteld. Bij de inrit en ook in de Judocus Pauwelslaan zijn toegangspoorten gezet. Voorbijgangers vroegen zich af of dit de voorbode was voor een nieuw project op het verlaten domein. De eigenaar laat weten dat dit niet het geval is.

“De parking zal enkel heraangelegd worden. Ze heeft veel putten en is in heel slechte staat. De parking zal enkel nog vrij toegankelijk zijn tijdens evenementen in Averbode, zoals het Sinksenweekend en de Spartacus Run. De rest van het jaar blijft ze afgesloten, vermits er problemen waren met sluikstort.”

Het domein dat in de jaren 80 nog honderden badgasten en kampeerders trok werd in 2009 gekocht door Golazo. De groep wilde er een gloednieuw sport-, cultuur- en recreatiecentrum bouwen, maar kreeg geen toelating van de Vlaamse overheid. Het plan is definitief begraven. Volgens de eigenaar zijn er voorlopig geen plannen om De Vijvers een andere bestemming te geven.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.