Ondanks circulatieplan voor stembureaus toch verwarring: tot 30 minuten aanschuiven in Den Egger

Aanschuiven voor de gang naar de zaal, maar als je in 47 en 48 moet zijn mag je passeren.
Tom Van de Weyer Aanschuiven voor de gang naar de zaal, maar als je in 47 en 48 moet zijn mag je passeren.
In CC Den Egger in Scherpenheuvel was het vanochtend vroeg aanschuiven voor de verkiezingen. Er was namelijk verwarring bij de signalisatie naar de bureaus.

Kiezers die zich moesten melden in het bureau achteraan de zaal (48) sloten aan bij de rij wachtenden voor het voorste bureau (46), terwijl ze mochten doorschuiven. In de smalle gang naar de zaal ontstond een file die aangroeide tot in de inkomhal. Sommige kiezers stonden meer dan een halfuur in de rij voor ze bij hun bureau kwamen.

Dit probleem deed zich ook voor bij de vorige verkiezingen in oktober. Om de stembusgang dit keer wat vlotter te laten verlopen, nam het stadsbestuur enkele maatregelen. De kieslijsten zijn alfabetisch opgesteld volgens naam en niet gerangschikt volgens de straat. Ook werd een circulatieplan uitgezet. In Den Egger zijn pijlen naar de uitgang via de zijkant aangegeven. Toch verlieten heel wat kiezers het gebouw langs de drukke inkom.

Later op de ochtend begon het stemmen vlotter te verlopen.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Anna Colin

    Mensen moeten leren om wat verder te kijken dan hun neus lang is!

  • Jean Pollet

    Schoonderbuken 1 uur aanschuiven aan loket 50. ( IK 12-11h na mij terug 1h ) loket 51 - 49 normaal