N-VA stelt revolutionaire app voor
die alle stadsinfo bundelt

De N-VA van Scherpenheuvel-Zichem stelt donderdag op de gemeenteraad een nieuwe stadsapp voor. “Onze gemeente is toe aan een upgrade van haar communicatie. Met de ‘stadSZapp’ kan alle denkbare informatie gebundeld worden.”
Raadsleden Lieven Simon en Pieter Boudry hebben een voorbeeld van de app gebouwd.
Tom Van de Weyer Raadsleden Lieven Simon en Pieter Boudry hebben een voorbeeld van de app gebouwd.

Gemeenteraadsleden Lieven Simon en Pieter Boudry hebben er acht weken aan gesleuteld. “Met de ‘stadSZapp’ op hun smartphone hebben de inwoners alle denkbare informatie in handen. De mogelijkheden zijn legio. Er kan een digitaal loket mee geopend worden, waar je documenten kan aanvragen. Je vindt er updates over wegenwerken. Verenigingen kunnen er hun activiteiten publiceren. Er kan een meldpunt geopend worden voor bijvoorbeeld sluikstort, waarbij de gemeente ook opvolging geeft. Je kan polls en enquêtes houden en alle nieuws over je buurt volgen. Het kan ook een platform zijn voor e-commerce, waar handelaars hun producten aanbieden.” StadSZapp moet de bestaande sites en communicatiekanalen van de gemeente aanvullen. “Vandaag wenden velen zich tot de verschillende Facebookgroepen. Daar lees je enkel geklaag en ontstaan halve waarheden.”   Opgelet: de ‘stadSZapp’ is slechts een testcase, een voorbeeld van wat het kan worden, benadrukken Simon en Boudry. “Het stadsbestuur is vrij om een variant te bouwen. Ze moet zelf uitzoeken met welke partner ze in zee gaat, welke mogelijkheden ze aanbiedt en wat de kosten zijn.”

Lieven Simon en Pieter Boudry stellen voor om de ontwikkeling van een dergelijke app mee te nemen in de meerjarenplanning.  “Graag zouden we het in 2020 al gerealiseerd zien. Het kan snel gaan, want in drie maanden tijd heb je een basis opgebouwd. Je betaalt minder dan 10.000 euro abonnement per jaar. De app kan een eerste opstap zijn naar een volwaardige citymarketing en een moderne administratie.” N-VA houdt de korte presentatie tijdens een extra agendapunt van de gemeenteraad.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.