Luc Van Hilst wordt deken van nieuwe pastorale zone Tienen

Pastoor Luc Van Hilst
Bollen Pastoor Luc Van Hilst

Pastoor Luc Van Hilst (52) van Scherpenheuvel wordt de deken van de nieuwe pastorale zone Tienen. De 15 dekenaten in Vlaams-Brabant en Mechelen worden in september samengevoegd tot vier grote pastorale regio’s, elk genoemd naar hun hoofdplaats: Halle, Mechelen, Tienen en Leuven. In het Hageland smelten de dekenaten van Diest, Zoutleeuw en Tienen samen.

“De aartsbisschop heeft mij gevraagd om deze functie van deken op te nemen”, zegt Van Hilst. “Ik aanvaard de opdracht, maar heb wel uitdrukkelijke gevraagd ook ook pastoor te mogen blijven in Scherpenheuvel. De komende maanden zullen uitwijzen hoe we de nieuwe organisatie gaan opzetten.” 

Van Hilst wordt in de regio Tienen bijgestaan door Elly Mattheus (begeleider gemeenschapsopbouw), Geert Narinx (vormingswerker), Toni Berek (jongerenpastor) en Ria Merckx (econoom). Er zou ook een secretaris bij komen, maar wie dat wordt is nog niet bekend. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.