Lolands strikt Channel Zero en lokale helden van Capital Scum voor eerste metal- en punkdag

Peter 'Pies' Laeremans van Capital Scum met de nieuwste vinylplaat.
Geert Mertens Peter 'Pies' Laeremans van Capital Scum met de nieuwste vinylplaat.
Lolands pakt uit met een nieuwigheid. Het festival lanceert een metal- en punkdag op vrijdag 13 september. Topper is Channel Zero. Daarnaast mogen ook Belgian Asociality én Capital Scum aantreden. Die laatste band is de grondlegger van de Hageland Hardcore en bestaat 35 jaar. 

Naast Channel Zero en Belgian Asociality speelt ‘Goe vur in den otto’ een dj-set. Maar het festival wordt geopend door Capital Scum. De groep speelt een thuismatch, want ze ontstond in Scherpenheuvel. Om hun 35ste verjaardag te vieren, brengen ze op een vinylplaat ook zes nummers van vroeger samen. “De nummers dateren allemaal van in de jaren tachtig, maar we hebben ze nooit fatsoenlijk opgenomen”, zegt Peter ‘Pies’ Laeremans van Capital Scum. “Tot nu.” De rest van de plaat wordt gevuld door de muziek van generatiegenoten Agathocles. Wie de plaat wil bestellen, kan terecht op de Facebookpagina van de groep.

Op zaterdag 14 september is Clement Peerens Explosition de headliner van Lolands. Andere bands en artiesten die dag zijn Laura Tesoro, Mutox en Level Six. Het festival vindt plaats ten voordele van het ALS-fonds. 

Voor meer informatie en tickets kan je terecht op www.lolands.be.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.