Kraampjeshouder aan basiliek Scherpenheuvel schiet met waterpistool vol urine naar andere uitbater

De daders en de slachtoffers baten al jaren een kraampje uit aan de basiliek. Tussen beide kraamhouders loopt ook al jarenlang een vete. Het kraampje op deze foto is voor alle duidelijkheid niet het kraampje in kwestie.
Bollen De daders en de slachtoffers baten al jaren een kraampje uit aan de basiliek. Tussen beide kraamhouders loopt ook al jarenlang een vete. Het kraampje op deze foto is voor alle duidelijkheid niet het kraampje in kwestie.
Volgens de eerste vaststellingen van het parket zou er niet met een bijtend zuur, wel met urine naar het gezicht van twee kraampjeshouders aan de basiliek van Scherpenheuvel zijn gespoten. De daders zijn andere uitbaters van een kraam. Het incident gebeurde zaterdag, na een hoog oplopende ruzie tussen de uitbaters.

Korpschef Jan Vanhauwere van politiezone Demerdal liet gisteren al weten dat een kraamuitbaatster uit Bekkevoort bespoten was door een moeder en dochter van een ander kraam met een waterpistool, gevuld met een vloeistof. De vrouw kreeg de vloeistof in het gezicht, haar echtgenoot op zijn hoofd. 

Na een tijdje begon het gezicht van de vrouw te gloeien en begaf ze zich naar het ziekenhuis. Daar stelde men roodheid vast op de plaats waar de vloeistof terecht was gekomen. Het parket stelde een wetsarts aan en de politie ondervroeg de vrouw die de vloeistof spoot en haar dochter, die ook een kraam aan de basiliek uitbaat. De dochter, een vrouw van 25 jaar uit Heusen-Zolder, gaf toe dat ze het waterpistool met urine vulde en dat haar moeder het echtpaar daarmee had bespoten. Het gebruikte waterpistool rook ook duidelijk naar urine. 

Zowel de slachtoffers, een echtpaar uit Tielt-Winge, als de daderes, een 53-jarige vrouw uit Scherpenheuvel-Zichem, hebben al jarenlang een kraampje aan de basiliek van Scherpenheuvel. Tussen beide kraamhouders loopt ook al jarenlang een vete. “Het parket zal het gepaste gevolg verlenen aan dit incident”, klinkt het dinsdag.
18 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Angie Viaene

  en zeggen dat wij daar snachts toegekomen waren met de billekarre vanuit snaaskerke tvv de mug helicopter ,grappig

 • Francien Foppen

  Scherpenheuvel is een piepklein dorp...gaat men nog in gevecht met een concurrent ? die zijn zot .

 • peter destoop

  deze kraampjes zijn zo fake als iets. Het is puur platte business. En dat aan een bedevaartsoord.

 • Luc Lievens

  Nee, Rozemieke, die kraampjes maken het juist gezellig in Scherpenheuvel, afblijven dus.

 • johanneke li

  wansmakelijk en onhygiënisch! urine bevat wel degelijk zuur, nl urinezuur, weliswaar verdund maar onschadelijk zou ik het niet noemen! aub die daders beboeten met zowel morele schadevergoeding als vergoeding van alle doktersonderzoeken en vergunning tot uitbating van het kraam afnemen! hoe kortzichtig en egoïstisch kan een mens zijn! dat ze naar de vrederechter gaan als er een discussie is om het recht te zetten!