Kalender levert ruim 2.000 euro op voor Lolands

Het ALS Laevers Fonds ontvangt 2.053 euro van de kalenderverkoop van Chris Kennes. "Ik had 180 kalenders laten drukken en ze waren na een maand al uitverkocht." Kennes overhandigde de opbrengt aan André Laevers, wiens zoon Lorenz in 2012 overleed aan de ziekte ALS. Lorenz' maten zamelen met acties geld in voor onderzoek naar de ziekte. Zo is er het jaarlijkse festival Lolands.

"Ik wilde ook iets bijdragen aan het Laevers Fonds, omdat Lorenz een kameraad van mij was", zegt Kennes. "Ik doe al acht jaar aan onderwaterfotografie. Ik had zo veel mooi beeldmateriaal liggen dat het idee groeide om het uit te brengen."

"De foto's zijn gemaakt in de Oosterschelde in Zeeland. De mensen die de kalender kochten deden het uit sympathie voor Lolands, maar ze waren ook verwonderd over de kleuren en fauna die je in onze Noordzee vindt. In Leuven waar ik lesgeef, heb ik alleen al 45 kalenders verkocht. Ze waren ook te koop in enkele cafés in Scherpenheuvel. Sommigen bestelden er twee of drie, als geschenk voor onder de kerstboom."

Er komt voorlopig geen herdruk van de kalender. "De kalender van Chris is het eerste initiatief van één persoon", zegt vader Laevers opgetogen. "Ook bijdragen als deze kunnen een stap vooruit zijn in het onderzoek."

(VDWT)

Chris Kennes met de kalender en André Laevers met een foto van zoon Lorenz.
Tom Van De Weyer Chris Kennes met de kalender en André Laevers met een foto van zoon Lorenz.