Jonge magneetvissers vinden gestolen bankkluis in Demer

SCHERPENHEUVEL-een kraan was nodig om de gestolen bankkluis uit de Demer te halen
ROB-tv - repro Bollen SCHERPENHEUVEL-een kraan was nodig om de gestolen bankkluis uit de Demer te halen
De kluis die vorige week donderdag in het Belfius-bankkantoor in Halen werd gestolen, werd woensdag aangetroffen in de Demer.
RTZ De kluis die vorige week donderdag in het Belfius-bankkantoor in Halen werd gestolen, werd woensdag aangetroffen in de Demer.
In Messelbroek hebben woensdagnamiddag twee spelende kinderen die aan het magneetvissen waren een kluis gevonden. Vermoedelijk is de kluis afkomstig van de ramkraak vorige week donderdag op het Belfiuskantoor in Halen. De ramkrakers zijn nog steeds spoorloos.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen aan.

De kinderen alarmeerden de politie toen ze het klavier van de bankkluis hadden opgevist. Een duikteam van de brandweer probeerde vervolgens de kluis uit het water te halen maar een stevige kraan moesten eraan te pas komen om het gevaarte op het droge te halen. Het Limburgse parket laat weten dat de kluis verder op sporen zal worden onderzocht. Het onderzoek is in handen van de gerechtelijke politie van Limburg. 

Computertje

De twee kinderen, Hannah en Jarne Dankaerts waren vandaag aan het magneetvissen aan het jaagpad aan de Demer. Deze middag visten ze een klavier op. “Het leek op een klein computertje. Even later konden we nog enkele metalen kabels opvissen. Ook zagen we nog iets groots in het water liggen maar konden dat niet opvissen” vertellen de broer en zus die daarop naar politie stapten. Het “computertje” dat ze hadden opgevist bleek op een klavier zoals aan een bankautomaat.

Duikers krijgen kluis niet boven

Een duikteam van de brandweer kwam ter plaatse. Twee duikers probeerden eerst om de kluis op het droge te krijgen maar dat bleek al snel een onmogelijke klus. Uiteindelijk moest de grote kraan van de brandweerlui aan te pas komen, die kon gelukkig wel de kluis uit het water hijsen. 

Vermoedelijk kluis van ramkraak op bank

De kluis die op het droge werd gehaald was opengemaakt. Vermoedelijk is deze kluis afkomstig van het Belfius bankkantoor in Halen waar vorige week donderdag dieven een ramkraak pleegden en aan de haal gingen met de kluis. De kluis was echter leeg, niets geld te bespeuren. De kluis werd intussen overgemaakt aan het Limburgse parket die de zaak van de bankroof verder onderzoekt. Ook de kluis zal nauwkeurig onderzocht worden op enig spoor. Van de daders van de bankroof ontbreekt momenteel nog elk spoor. Hopelijk komt met dit materiaal snel schot in de zaak.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Michael Van Acker

    Namen van criminelen en dwalende rechters worden steeds geweerd uit berichtgeving. Maar voor deze kinderen geldt er geen privacy. Wat als de dieven getraceerd worden via vingerafdrukken en ze hier niet blij mee zijn? Of hebben die ouders zich opgegeven als lokaas?