Hoofdrolspelers Blue Belgium 2 liggen vast

Rob Van Eyck, Kasia Sadowska en Norbert Muës toosten op de nieuwe film.
Geert Mertens Rob Van Eyck, Kasia Sadowska en Norbert Muës toosten op de nieuwe film.
Kasia Sadowska, een Aarschotse van Poolse afkomst, vertolkt de rol van 'Bella de Bond' in 'Blue Belgium 2: Monastery Secrets' van de Zichemse filmmaker Rob Van Eyck. De film wordt het vervolg op 'Blue Belgium: The Dutroux Connection' uit 2000. Het was de enige hoofdrol die hij nog moest invullen. "Ze is de Cameron Diaz van de lage landen", zegt hij. De cast is nu volledig.

"In de nieuwe film focus ik op Michelle Martin en haar tijd in het klooster en bij een rechter waar ze leeft", licht de regisseur toe. Marc Dutroux wordt deze keer vertolkt door Johan Wouters. "Hij verdiende zijn strepen al in Afterman 2, en zal deze keer Dutroux voor zijn rekening nemen." De acteur die zestien jaar geleden Dutroux vertolkte is de enige hoofdrolspeler die vervangen werd. "Hij kon niet meer meedoen door zijn huidige werk. Peronella Van Kastel zal, achttien jaar na de opnames, opnieuw in de huid van Michelle Martin kruipen." Als de broer van Weinstein speelt ook Norbert Muës mee. Marc Crauwels neemt opnieuw de figuur van Nihoul voor zijn rekening.


Voor Kasia wordt het haar acteerdebuut. "Ik had nooit gedacht om ooit in een film te spelen", lacht ze. "Het overvalt me en het is een prachtig gevoel. Soms geloof je niet in de dingen die je overkomen en worden ze toch werkelijkheid."


In de eerste Blue Belgium speelde ook Saartje Vandendriessche mee, die later omroepster en presentatrice werd op één. De opnames staan gepland voor 2017. "Eerst moet ik de financiering nog in orde krijgen, want de prent wordt niet gesubsidieerd." (GMA)