Gemotoriseerde rondrit MS Run wil 17.000 euro inzamelen

Peggy Goossens houdt voor de tweede keer de MS Run.
Tom Van de Weyer Peggy Goossens houdt voor de tweede keer de MS Run.
Op Paaszondag 21 april wordt voor de tweede keer de MS Run gehouden, een rondrit met motors door Scherpenheuvel-Zichem voor kinderen en MS-patiënten. “We willen 17.000 euro inzamelen voor onderzoek naar Multiple Sclerose”, zegt initiatiefneemster Peggy Goossens.

Peggy kampt sinds 2010 zelf met MS, een ziekte van het centraal zenuwstelsel. “Ik hou deze benefiet voor mijn vrienden in de MS-kliniek in Melsbroek en de nieuwe therapie die dokter Marie D’Hooghe aan het uitwerken is.”

In 2017 organiseerde ze voor het eerst de gemotoriseerde rondrit door de regio. Dat bracht toen 5.000 euro op. “Deze editie blijven we in Scherpenheuvel, maar pakken we het grootser aan. Wie niet voor de motor kiest, kan een geleide wandeltocht van acht kilometer maken. Het start- en eindpunt van de tochten - te voet of met de motor - is restaurant De Leeuw Van Vlaanderen op het Isabellaplein. Een aantal handelaars rond de basiliek doet mee door die dag enkele speciale consumpties te serveren. ‘s Avonds is er een concert van De Romeo’s en Kontrair in Den Egger.”

Wie de MS Run wil steunen kan geld storten op rekeningnummer van de Landelijke Gilde: BE27 454009710173, met de vermelding ‘MS run2-2019’. Voor een gift vanaf 40 euro krijg je een fiscaal attest.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.