Gastrobar verwelkomt U/Run-lopers met ontbijt

Michèle Huber en Allessia Claes stellen de U/Run voor.
Foto Bollen Michèle Huber en Allessia Claes stellen de U/Run voor.
De U/Run, een loopevenement in het kader van De Warmste Week, doet op woensdag 20 december het centrum van Scherpenheuvel aan. Daar wacht de lopers een warm welkom, met ontbijt in de Gastrobar Goesting.

"Met de U/Run wordt geld ingezameld voor Project U/Turn, een vzw die avontuurlijke trektochten organiseert voor mensen met een lichamelijke beperking", zegt Allessia Claes, die zelf als vrijwilliger deelneemt aan reizen naar onder meer IJsland en Marokko. "De mensen die met ons op reis gaan, zien in dat hun mogelijkheden niet beperkt blijven door hun fysieke handicap. Ze leveren er prestaties die ze niet voor mogelijk achtten." Michèle Huber van Gastrobar Goesting treedt Allessia bij: "Toen we hoorden dat de U/Turn Scherpenheuvel zal aandoen, hebben we ons opgeworpen om er - ondanks het vroege uur - een gezellige sfeer in te brengen."

Ultraloper

De U/Run begint al om 4 uur in Herk-de-Stad, waar ultraloper Serge Van Autreve in een rolstoel zal vertrekken voor een afstand van 150 kilometer naar Wachtebeke, waar radiozender Studio Brussel kampeert. Onderweg wordt hij vergezeld door klankman en mediafiguur Pascal Braeckman, die peter is van de actie. Rond 5.30 uur pauzeren ze aan de Gastrobar, Basilieklaan 1. Tot 8 uur wordt daar een Warmste Ontbijt aangeboden voor 6 euro. "Zowel lopers als supporters en sympathisanten zijn welkom!"


Na Scherpenheuvel is café De Knoet in Aarschot het volgende knooppunt. Wie een eindje wil meelopen, kan altijd onderweg inpikken. Inschrijven doe je vooraf op www.sportupforlife.be. Deelnemen kost 15 euro (hesje en verzekering inbegrepen). Ook deelnemers met een handbike, tandem of rolstoel zijn welkom. Meer informatie op www.projectu-turn.com en op de Facebookpagina uturnproject. (VDWT)