Dj Ivan speelt op eigen oprit en maakt Radio Corona op Facebookpagina

Dj Ivan speelt ten dans voor de buren vanop zijn eigen oprit.
Dirk Desmet Dj Ivan speelt ten dans voor de buren vanop zijn eigen oprit.
In Testelt, een deelgemeente van Scherpenheuvel-Zichem, zorgde Dj Ivan Vereycken maandagavond voor een feestje op afstand. De Dj sleurde zijn installatie naar buiten en bracht de nodige sfeer in deze coronatijden. Via Facebook heeft hij samen met de man van een nicht ook nog een radioprogramma. 

Vanop veilige afstand kijken we toe hoe Dj Ivan Vereycken zijn buren animeert. Eerst met het intussen bijna traditionele handgeklap en dan met de nodige muziek want, zo vindt de man, “de tijden zijn al triestig genoeg”. “Overdag kon ik mij wel bezig houden maar ’s avonds sloeg de verveling toe. Op een dag zei ik tegen die van ons ‘ik ga mijn bulle buiten zetten’, zo noemen wij mijn dj apparatuur. Zij verklaarde mij gek maar toen ik een plaatje draaide kwam een buur buiten en even later een andere. Voor ik het wist stond iedereen op zijn eigen oprit mee te genieten. Enkele buurvrouwen werken in de zorgsector en aanvankelijk deed ik het voor hen, maar intussen voor iedereen hoor”, lacht Ivan vooraleer hij ‘Een Ster’ inzet van Stan Van Samang. “Dat nummer speel ik voor vrienden van ons die nog maar pas hun grootmoeder verloren. Ook zij verloor de strijd tegen het coronavirus”.

Tijd voor de grove middelen in coronatijden moet de dj gedacht hebben wanneer hij de trouwfeestklassieker van Michel Sardou door de luidsprekers jaagt. Terwijl de buurt de zakdoeken bovenhaalt om te wuiven, zo gaat dat dan ook op trouwfeesten, kijkt Ivan tevreden toe. “Ik ben nu al 28 jaar dj en ik doe niets liever dan mensen blij maken. Wanneer ik in deze tijden de mensen hun problemen even kan doen vergeten, ben ik zelf ook blij.”

Ambiance in de straat met dj Ivan.
Dirk Desmet Ambiance in de straat met dj Ivan.

Radio corona

Sinds kort maakt Ivan ook radio via zijn Facebookpagina. “Regelmatig maak ik samen met Gerry Vermeylen, de man van een nicht, een eigen radioprogramma. Hij neemt twee uur voor zijn rekening en ik ook. Onze muziek bestaat vooral uit meezingers, schlagers en zogenaamde foute muziek. We draaien ook elk verzoeknummers. Het is best fijn om te doen en mensen vinden het leuk. Soms krijg je ook onverwachte reacties die je diep raken. Onlangs nog liet ‘megafoodtrucks’ weten dat ze voedselpakketten weg wilden schenken en dat wij die kregen. We gaan ze naar de voedselbank brengen, maar moeten nog even kijken hoe en wanneer we dit gaan doen. Wellicht organiseren we een poll om te zien waar we ze heen brengen. Dat maakt mij echt blij”, zegt Ivan tot slot. Radio Corona kan je bekijken via de facebookpagina van Ivan.

Meer foto’s van Vlaanderen in coronacrisis vind je hier.

Onderstaand filmpje toont hoe het er aan toegaat in de straat wanneer Ivan zijn “bulle” buiten zet.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.