Beweegcoaches motiveren je tot actiever leven

‘Bewegen op verwijzing’ kan nu ook in Scherpenheuvel-Zichem, Diest, Bekkevoort en Tielt-Winge. Sara Van Bragt en Nans Luyten zijn de nieuwe beweegcoaches voor deze regio. “Wij dwingen mensen heus niet om te gaan sporten. We laten je gezond bewegen zodat je een actiever en fitter leven kan leiden”, zeggen de dames.
De bewegingscoaches: licentiate Lichamelijke Opvoeding Sara Van Bragt en kinesist Nans Luyten.
Bollen De bewegingscoaches: licentiate Lichamelijke Opvoeding Sara Van Bragt en kinesist Nans Luyten.

“De huisarts geeft je een verwijsbrief voor ons mee, als die oordeelt dat je wel wat beweging kan gebruiken. Verschillende medische, maar ook andere problemen kunnen aan de basis liggen. Sommige mensen zitten te veel stil, of zouden wat meer buiten mogen komen.”

“Tijdens een kennismakingsgesprek van een uur tasten we af wat een haalbaar beweegplan is. Het is gebaseerd op je mogelijkheden en beperkingen. Je krijgt een schriftje mee om je vorderingen te noteren.”

“We gaan je niet dwingen om je af te beulen in de fitness. De activiteiten zijn laagdrempelig, bijvoorbeeld wandelen of werken in de tuin. Je zou heel wat verplaatsingen te voet of met de fiets kunnen doen. Na een tijdje spreken we een tweede keer af om te evalueren hoe het gaat. De bedoeling is dat je aan de activiteit plezier beleeft een positief gevoel overhoudt.”

Het eerste gesprek kost 20 euro, elk bijkomend halfuur 10 euro, met een maximum van zeven uur per jaar. Coaching voor groepen is bespreekbaar. De coaching is gratis voor wie recht heeft op een verhoogde tegemoetkoming. Meer info op www.bewegenopverwijzing.be.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.