5.000 lopers tussen Tongerlo en Averbode krijgen applaus van de broertjes Borlée

De Abdijentocht tussen Tongerlo en Averbode kon op Hemelvaartsdag rekenen op 5.000 deelnemers. “Een record”, zegt Thomas Huyberechts van organisator Golazo. “Het weer was droog en niet al te warm, ideaal om te lopen.”
5.000 sportievelingen deden mee.
Tom Van de Weyer 5.000 sportievelingen deden mee.
Ook huisdieren haalden de finish.
Tom Van de Weyer Ook huisdieren haalden de finish.
Na de finish kreeg iedereen een medaille om de nek...
Tom Van de Weyer Na de finish kreeg iedereen een medaille om de nek...
... en een versnapering om weer bij krachten te komen.
Tom Van de Weyer ... en een versnapering om weer bij krachten te komen.

Dit jaar was het domein De Vijvers in Averbode de aankomstplaats van de 16 kilometer door het bosrijke Merodegebied. De helft van de deelnemers legde het parcours wandelend af, de andere helft al lopend tegen de tijd. Voor het eerst was er ook een langere wandeling mogelijk van 34 kilometer, met start en aankomst bij De Vijvers. 520 deelnemers schreven hiervoor in.

De broers Jonathan en Dylan Borlée, twee van de Belgian Tornado’s, reikten op het podium de prijzen uit voor de snelste dames en heren. 

Bij de heren was Rik Thijs uit Retie de snelste.
Tom Van de Weyer Bij de heren was Rik Thijs uit Retie de snelste.
Bij de dames was Karen Geysen uit Mol de winnaar. Applaus van de broers Borlée, burgemeester Claes en schepen van Sport Peetermans.
Tom Van de Weyer Bij de dames was Karen Geysen uit Mol de winnaar. Applaus van de broers Borlée, burgemeester Claes en schepen van Sport Peetermans.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.