100 burgers brainstormen over toekomst voor Scherpenheuvel-Zichem

De deelnemers zaten rond tafels waar je ideeën  op de schijf met vijf thema's kon plakken.
Tom Van de Weyer De deelnemers zaten rond tafels waar je ideeën op de schijf met vijf thema's kon plakken.

De gemeente hield dinsdag een grote inspraakavond voor burgers in CC Den Egger. Zo’n honderd inwoners gaven gehoor aan de oproep en kwamen mee hun mening geven over hoe Scherpenheuvel-Zichem er de komende zes jaren moet uitzien.

“Het nieuwe decreet lokaal bestuur legt aan de gemeenten op om de inwoners te betrekken bij het opmaak van het meerjarenplan”, zegt algemeen directeur Eva Poelemans. “Wij hebben gekozen voor deze manier om hen te betrekken. We hebben enkele professionele en onafhankelijke consulenten in de arm genomen die aan de gesprekstafels vijf thema’s voorleggen. Aan het eind van de brainstorm halen we van elke tafel een top vijf van voorstellen. Die zullen door het stadsbestuur verder worden bekeken.”

Aan het eind van de avond bleven vage ideeën hangen rond thema’s zoals sport, mobiliteit en financiën. Enkele concrete actiepunten die de redactie opving waren free wifi overal beschikbaar maken, verbeterde fietspaden aanleggen en zorgen voor een sportaccommodatie voor iedereen.

De deelnemers werden bedankt met een uitgebreid dessertenbuffet en de belofte dat ze weldra op de hoogte worden gehouden van welke punten kunnen weerhouden worden voor het meerjarenplan 2020-2025. Tegen eind dit jaar zou het op tafel moeten liggen. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.