10 maanden cel voor vervalsen doktersbriefjes

Een vrouw uit Scherpenheuvel is na verzet veroordeeld tot 10 maanden cel voor het stelen en vervalsen van doktersbriefjes. 
De correctionele rechtbank in Leuven.
KAR De correctionele rechtbank in Leuven.

Virginie B. stal de voorschriften bij een arts in Lijsem bij Luik in het voorjaar van 2016. Met de doktersbriefjes ging ze langs bij een tiental apothekers in Leuven en het Hageland. Zo probeerde ze onder andere aan Oxynorm, Tramadol en Dafalgan Codeïne te geraken. Volgens de rechter ging het om een groot aantal vervalste voorschriften. “De feiten kunnen niet ernstig worden betwist. Er moet rekening worden gehouden met de ernst van de feiten, en met de asociale persoonlijkheid van beklaagde en met haar strafrechtelijk verleden.” B. werd na een verzetsprocedure veroordeeld tot 10 maanden cel en 300 euro boete.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.